Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο πωλητής της Μακεδονίας ζητάει... «δίαυλο επικοινωνίας» με την τουρκία γιατί «είναι επικίνδυνο να μην έχουμε»... Θέλει «Πρέσπες» και στο Αιγαίο ο απόγονος των συμμοριτών!

Κι ενώ οι τούρκοι διαπιστώνουν ταύτιση απόψεων με τον πρωθυπουργό που δώρισε την Μακεδονία στους Σλάβους -χωρίς να πέσει τουφεκιά, όπως αυτέ...





Κι ενώ οι τούρκοι διαπιστώνουν ταύτιση απόψεων με τον πρωθυπουργό που δώρισε την Μακεδονία στους Σλάβους -χωρίς να πέσει τουφεκιά, όπως αυτές που έριχναν εναντίον Ελλήνων οι πολιτικοί του πρόγονοι- ο ίδιος κάνει τα πάντα για να τους δικαιώνει. 

«Η Τουρκία, η οποία κατέχει παρανόμως εδώ και 48 χρόνια το βόρειο τμήμα της Κύπρου, παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός δύναμη. Είναι η δύναμη η οποία θέλει να διαμεσολαβήσει για ειρήνευση στην Ουκρανία και αναβαθμίζεται και στα μάτια της Δύσης και στα μάτια της Ανατολής. Αυτό μας ανησυχεί στον βαθμό που η Ελλάδα, την ίδια στιγμή, όχι μόνο εγκαταλείπει το σταθερό της δόγμα στην εξωτερική πολιτική, αλλά γίνεται ένας πειθήνιος και δεδομένος σύμμαχος της Δύσης που, στο τέλος της ημέρας, καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων»,
είπε ο Τσίπρας

«Ο Ερντογάν ήταν πάντα ο Ερντογάν»

«Επίσης, μας ανησυχεί και κάτι ακόμα, γιατί έχω διατελέσει τεσσεράμισι χρόνια πρωθυπουργός και έχουμε περάσει και δύσκολες στιγμές με την Τουρκία και τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν ήταν πάντα ο Ερντογάν. Δεν έγινε άλλος τους τελευταίους μήνες. Αλλά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, δουλεύαμε σκληρά για να έχουμε διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς […] Σε όλες αυτές τις κρίσιμες φάσεις υπήρχε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα εξ όσων γνωρίζω, εξ όσων βλέπω και αυτό με ανησυχεί».

Ερωτηθείς με ποιανού την ευθύνη δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, απάντησε: «Ανεξαρτήτως του ότι η Τουρκία είναι αυτή η οποία ανεβάζει την ένταση, θεωρώ ότι είναι αμεριμνησία της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιδιώκει ενεργά να κρατάει ανοιχτό το δίαυλο. Όπως επίσης θεωρώ ότι είναι μια αλλοπρόσαλλη στάση να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη πριν από τρεις μήνες περίπου, τέλη Μαρτίου, να μας λέει ότι από εδώ και στο εξής θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι και μέσα σε 15 μέρες να έχουμε τη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μας».

Daily Sabah : «Ο Τσίπρας συμφωνεί με τον Ερντογάν, ζητά στον Μητσοτάκη να συνέλθει»

Εδώ μπαίνουμε στον πειρασμό να παραθέσουμε τι έγραψε η τουρκική εφημερίδα τον περασμένο μήνα... Διαβάστε:

Με τις προειδοποίησεις που εξαπολύει συχνά το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά τη ανάλυσή του στην Daily Sabah ο Burhanettin Duran, καθηγητής και μέλος των συμβουλίων της Τουρκικής Προεδρίας για την Ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις

¨Όπως υπενθυμίζει, άλλωστε - μετά την προσευχή της περασμένης Παρασκευής - ο Τούρκος ηγέτης ανακοίνωσε τον τερματισμό των διπλωματικών προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών σε ανώτατο επίπεδο, με τη χαρακτηριστική ρήση «είναι νεκρός για μένα»:

«Από εδώ και στο εξής, η Ελλάδα θα πρέπει απλώς να φροντίσει τον εαυτό της», φέρεται να σημείωσε ο Ερντογάν αντιδρώντας με οργή στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού προς το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να «παγώσει» την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Κάνοντας λόγο για μια «δικαιολογημένη αντίδραση του προέδρου», το μέλος του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλέιας επισήμανε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022 - πως οι δύο κυβερνήσεις δεν θα επέτρεπαν σε τρίτους να παρεμβαίνουν στις διμερείς τους σχέσεις.

«Ο Μητσοτάκης ακολουθεί αντιτουρκική ατζένα»

Ο Τούρκος καθηγητής συνεχίζει, όμως, αναφερόμενος στην ελληνική πολιτική σκηνή:

O Μητσοτάκης ακολουθεί μια αντιτουρκική ατζέντα σε ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ επιμένει ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση των διμερών σχέσεων. Επιπλέον, οι Έλληνες πολιτικοί παρουσιάζουν την Τουρκία ως «επεκτατική» και «επιθετική» όλο και πιο συχνά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εκτός από τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, η Ελλάδα, ενθαρρυμένη από τις στρατιωτικές συνεργασίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, άρχισε να μιλά για την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια (19 χιλιόμετρα).

«Ο Τσίπρας προσπαθεί τον συνεφέρει»

Όπως σημειώνει, ο Ερντογάν προέτρεψε την Ελλάδα να «συνέλθει», άποψη που φέρεται - σύμφωνα πάντα με τον Duran - να συμμερίζεται κι ο Αλέξης Τσίπρας:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ότι μετατρέπει τη χώρα «από κέντρο σταθερότητας και εμπιστοσύνης σε ένα δύσκολο τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου σε ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης».

Αναλυτικότερα, ο ίδιος ανέφερε τα εξής: «Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα απροστάτευτο προκεχωρημένο φυλάκιο, διότι (και ελπίζω να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο) αν ποτέ χρειαστεί να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας - ας μην κοροϊδευόμαστε - θα είμαστε ολομόναχοι».

Ο Τούρκος καθηγητής συνεχίζει κάνοντας λόγο για «παγίδα» που έχει στήσει μόνη της στον εαυτό της η ελληνική κυβέρνηση: Από τη μία κάνει λόγο για τουρκική προκλητικότητα, κι από την άλλη συζητά για μονομερή επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια.

Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να σχολιάσουμε ή να αναλύσουμε κάτι από τα παραπάνω. Μεγάλα παιδιά είσαστε και καταλαβαίνετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.