Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατιωτικός ειδικός της Bild : «Σκουπίδια» τα BMP-1 που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία

Η Αθήνα πρόκειται να παραλάβει το γερμανικό «Marder», για την παράδοση σοβιετικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στο Κίεβο. Σ...









Η Αθήνα πρόκειται να παραλάβει το γερμανικό «Marder», για την παράδοση σοβιετικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στο Κίεβο. Σύμφωνα με μια αναφορά, τα γερμανικά οχήματα συζητούνταν για απευθείας εξαγωγή στην Ουκρανία. Ένας ειδικός εκτιμά ότι, η μαχητική αξία των ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων είναι πολύ χαμηλότερη.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε την Τρίτη ανταλλαγή αρμάτων μάχης με την Ελλάδα υπέρ της Ουκρανίας. Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το Βερολίνο θέλει να παραδώσει στην Αθήνα 50 παροπλισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού «Marder» κι οι Έλληνες υποτίθεται ότι, θα παραδώσουν στο Κίεβο τεθωρακισμένα σοβιετικής σχεδίασης.

Αλλά η ανταλλαγή αρμάτων μάχης αντιμετωπίζεται με κριτική στους κύκλους των ειδικών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», τα τεθωρακισμένα «Marder», είναι εκείνα για τα οποία η εταιρεία εξοπλισμών Rheinmetall υπέβαλε αίτηση εξαγωγής στην Ουκρανία στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας στις 22 Απριλίου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι, ένας κυβερνητικός γνώστης είπε ότι «τα άρματα για την Ουκρανία είναι επιτέλους από το τραπέζι». Ο καγκελάριος Scholz, ήθελε «να τελειώσει επιτέλους η κουραστική συζήτηση για τα οχήματα μάχης πεζικού». Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο όλα τα ακόμα λειτουργικά άρματα θα ληφθούν από τη Γερμανία, ώστε να μην είναι πλέον διαθέσιμα για την Ουκρανία.

Αντί για τα «Marders», το Κίεβο θα λάβει τώρα περίπου 100 οχήματα μάχης πεζικού BMP-1A1 Ost, από παλιά αποθέματα της ΛΔΓ που πουλήθηκαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990. Τα οχήματα λέγεται ότι δεν χρησιμοποιούνταν σχεδόν καθόλου από τον ελληνικό στρατό εδώ και χρόνια. Η μαχητική αξία των οχημάτων «είναι πολύ κάτω από ένα άρμα μάχης», λέει ο στρατιωτικός ειδικός Gustav Gressel της εφημερίδας «Bild».

Ο επιστήμονας από το «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων» κατονομάζει και αδυναμίες. Το εσωτερικό είναι «πολύ στενό» και το πυροβόλο των 73 χιλιοστών είναι «πολύ ανακριβές» και άρα «σχεδόν άχρηστο». Στα χαρτιά, το όχημα είναι ένα τεθωρακισμένο άρμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, σύμφωνα με τον Gressel. Επιπλέον, τίθεται το ερώτημα για την κατάσταση των οχημάτων ηλικίας 50 έως 58 ετών. «Αν είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι σκουπίδια», αναφέρει ο Gressel της «Bild».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.