Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα στάξουν φωτιά τα Απάτσι... Κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS II για την Αεροπορία Στρατού!

Το ΓΕΣ είχε αποστείλει LOR for PA (Price & Availability) στις ΗΠΑ, για την αγορά αριθμού κατευθυνόμενων ρουκετών τύπου AGR-20 APKWS II,...





Το ΓΕΣ είχε αποστείλει LOR for PA (Price & Availability) στις ΗΠΑ, για την αγορά αριθμού κατευθυνόμενων ρουκετών τύπου AGR-20 APKWS II, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του οπλικού φορτίου και κατ’ επέκταση και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των επιθετικών ελικοπτέρων Apache και των δύο εκδόσεων, καθώς και των επιθετικής αναγνώρισης OH-58D Kiowa που απέκτησε το 2019.



Η ενέργεια είναι απολύτως λογική και επιβεβλημένη από τα δεδομένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του DR, η απάντηση από τις ΗΠΑ ήρθε πρόσφατα, περιλαμβάνοντας φυσικά πληροφορίες (τεχνικές και οικονομικές) μόνο για την αγορά καινούριων ρουκετών APKWS II κατευθυνόμενων μέσω λέιζερ και όχι αναβάθμισης παλιότερων Hydra 70, από τις οποίες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν μεγάλο απόθεμα.

Οι ρουκέτες κατεύθυνσης λέιζερ APKWS II θα εξοπλίσουν πρώτα τα νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου MH-60R του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς συμπεριλήφθηκαν στην LOR για την προμήθειά τους και μέσω αυτής λήφθηκε και η σχετική αδειοδότηση εξαγωγής. Η BAE Systems εξακολουθεί να εξελίσσει τη ρουκέτα APKWS II, με στόχο να προσφέρει και τη δυνατότητα αναβάθμισης και της γόμωσής της. Της πολεμικής κεφαλής που μπορεί να είναι θραυσματογόνος εκρηκτική, ή διατρητική εναντίον σκληρών (θωρακισμένων) στόχων. (Μρ πληροφορίες από το https://defencereview.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.