Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρόσληψη ακόμη 600 ειδικών φρουρών – Τα κριτήρια

Κανονική προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη των 1.000 αστυνομικών που θα συγκροτήσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως προβλέπει ο σχε...




Κανονική προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη των 1.000 αστυνομικών που θα συγκροτήσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος που έχει ψηφιστεί. Μάλιστα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να καλύψει ακόμα 600 θέσεις ειδικών φρουρών.

Οι 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί που θα συγκροτήσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την προκήρυξη που είχε εκδοθεί για την πρόσληψη των πρώτων 400 ειδικών φρουρών για την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), στις 31 Μαΐου.

Το 80% εξ αυτών (480 θέσεις) θα καλυφθεί από την κατηγορία Α΄ της προκήρυξης, δηλαδή από επιλαχόντες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Λ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο 20% (120 θέσεις), θα καλυφθεί από επιλαχόντες, που κατέχουν: α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ήδη οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις καλούν τους/τις επιλαχόντες και τους δίνουν δελτίο υγειονομικών εξετάσεων, προκειμένου να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις και μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.