Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Αλβανία κάποιοι «ονειρεύονται» ότι τους ανήκουν 5 εκατ. στρέμματα στην Ελλάδα! Του γιατρού οι συνεργάτες των Ναζί, Τσάμηδες...

  Στην Αλβανία η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Τέλεγκραφ» δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Οι Τσάμηδες και οι περιουσίες τους εκτός Αλβανίας», ...

 

Στην Αλβανία η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Τέλεγκραφ» δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Οι Τσάμηδες και οι περιουσίες τους εκτός Αλβανίας», γραμμένο από τον συνεργάτη της Avdyl Iljazi. Όπως υποστηρίζει ο κατσαπλιάς αρθρογράφος, σύμφωνα με «μη ολοκληρωμένη μελέτη του αλβανικού ΥΠΕΞ», Αλβανοί πολίτες έχουν περιουσίες σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ελλάδα κ.ά., τις οποίες ακόμα δεν έχουν πάρει. Και καλεί την κυβέρνηση στην Αλβανία να ερευνήσει αρχεία και κτηματολόγια των χωρών αυτών, προκειμένου να βρει στοιχεία για τις εκεί περιουσίες Αλβανών!



Ειδικότερα, όσον αφορά τις περιουσίες των Αλβανών και των Τσάμηδων στην Ελλάδα, «προκύπτει βάσει ντοκουμέντων του 1928 ότι οι περιουσίες Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 5 εκατ. στρέμματα. Εκτός από τους Αλβανούς της Τσαμουριάς και 2.000 αλβανικές οικογένειες των μεθόριων περιοχών από Κονίσπολη Αγ. Σαράντα μέχρι την Ερσέκα Κολόνιας, έχουν ακίνητα στην Ελλάδα και λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες».

Αφού επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς περί «γενοκτονίας κατά των Τσάμηδων και αβάσιμων ισχυρισμών περί συνεργασίας τους με τους ναζί», ο Iljazi ισχυρίζεται ότι «ελληνικές οικογένειες που συνεργάστηκαν με τους ναζί όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά από τους κόλπους τους βγήκαν και πρωθυπουργοί της Ελλάδας, όπως Ράλλης, Καραμανλής, Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης κ.ά.». Τέλος, ισχυρίζεται ότι οι Δήμοι Παραμυθιάς και Φιλιατών αρνήθηκαν να χορηγήσουν γνήσιους τίτλους κυριότητας για τις περιουσίες τους, στον Αλβανό μετανάστη με τα αρχικά Z.D. και στον Αλβανό, τσάμικης καταγωγής, με τα αρχικά A.F.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.