Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από αυτό θα ξεκινήσει ο πόλεμος... Βάπτισε «Αμπντουλχαμίτ» το 4ο γεωτρύπανο και προανήγγειλε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ο Ερντογάν! Ποιός ήταν ο Οθωμανός Σουλτάνος...

«Αμπντουλχαμίτ» βάφτισε το 4ο γεωτρύπανο ο Ερντογάν – Σύντομα για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο – Ποιος είναι ο Αμπντουλχαμίτ Χαν ή άλλως ο «αιμοσ...
«Αμπντουλχαμίτ» βάφτισε το 4ο γεωτρύπανο ο Ερντογάν – Σύντομα για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο – Ποιος είναι ο Αμπντουλχαμίτ Χαν ή άλλως ο «αιμοσταγής σουλτάνος»

Το όνομα του σουλτάνου «Αμπντουλχαμίτ» έδωσε στο τέταρτο γεωτρύπανο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία γίνεται ακόμη πιο δυνατή με αυτό το πλοίο, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις έρευνες και γεωτρήσεις, που προηγουμένως πραγματοποιούσαμε μισθώνοντας γεωτρύπανα, με δικά μας μέσα. Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και στην ανατολική Μεσόγειο. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κάθε τομέα. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ισχύ του στόλου μας με νέα πλοία. Με αυτό το τέταρτο πλοίο, έχουμε κάνει τον στόλο μας πολύ, πολύ δυνατό. Αυξήσαμε τα γεωτρύπανά μας σε 4, μετά το βήμα που κάναμε πρόσφατα. Έτσι, έχουμε γίνει μια από τις λίγες χώρες που έχουν δικό τους στόλο γεωτρυπάνων. Μόλις εξετάσαμε με τους συνεργάτες μας, πώς να ονομάσουμε το 4ο γεωτρύπανό μας. Και καταλήξαμε στο όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ, ο οποίος άφησε με τα έργα του το όνομά του κάποτε σε αυτήν την περιοχή. Είπαμε να ανακοινώσουμε το όνομα αυτού του πλοίου, το οποίο θα είναι Αμπντουλχαμίτ Χαν.

Τώρα βρίσκεται στο λιμάνι Τασουζτού της Μερσίνας και γίνονται οι τεχνικές προετοιμασίες πριν από την πρώτη του γεώτρηση. Πρώτα ο Αλλάχ, όταν θα ξεκινήσει τις αποστολές αυτό το πλοίο μας, θα εκτελούνται πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά τα έργα μας. Να είναι καλορίζικο το 4ο γεωτρύπανό μας! Πιστεύω ότι κι αυτό το πλοίο μας, όπως και το Φατίχ, θα μας φέρει καλά νέα για χάρη του έθνους μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ποιος είναι ο Αμπντουλχαμίτ Χαν ή άλλως ο «αιμοσταγής σουλτάνος»

Ήταν γιος του Σουλτάνου Αμπντούλ Μετζίτ Α΄ και της Τιριμουτζγκάν Σουλτάν, γεννήθηκε στη Κωνσταντινούπολη στις 22 Σεπτεμβρίου του 1842. Η μητέρα του πέθανε είκοσι τρία χρόνια πριν από την ανάρρησή του στον θρόνο. Ο ίδιος έδωσε τον τίτλο της Βαλιντέ Σουλτάν στην πνευματική του μητέρα, Ραχιμέ Πιριστού Σουλτάν.

Διαδέχθηκε στο θρόνο τον αδελφό του Μουράτ Ε΄ στις 31 Αυγούστου 1876. Ο Αμπντούλ Χαμίτ ήταν ένας σουλτάνος με φιλελεύθερες απόψεις καθώς έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις. Στις 29 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ο σουλτάνος κατέστειλε την εξέγερση στη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη, ωστόσο μετά τον συριακό πόλεμο αυτή η βαρβαρότητα προκάλεσε αίσθηση στην Ευρώπη και έτσι αποφάσισαν να αλλάξει το σύνταγμα αλλά μετά την διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης οι Ευρωπαίοι ήθελαν να δημιουργηθεί ένα νέο σύνταγμα αλλά προτιμήθηκε το παλιό σύνταγμα. Ο πρώτος φόβος για τον σουλτάνο ήταν η κήρυξη πολέμου με την Ρωσική Αυτοκρατορία.

Σε αυτόν το πόλεμο η Βρετανική Αυτοκρατορία δεν συμμετείχε. Στο τέλος η Ρωσική Αυτοκρατορία νίκησε και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπέγραψε την Συνθήκη του Αγίου Στέφανου (1878 - Όταν οι Ρώσοι έδωσαν Μακεδονία και Θράκη στους Βούλγαρους) η οποία είχε σκληρούς όρους: η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρέδωσε την Σερβία, την Ρουμανία, την Βοσνία και την Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και τέλος έδινε αυτονομία της Βουλγαρίας. Ο Αμπντούλ Χαμίτ ήταν σύμμαχος της Γερμανίας και της Αγγλίας. Τα επόμενα χρόνια οι Αρμένιοι ζήτησαν περισσότερα δικαιώματα έτσι οι Τούρκοι έσφαξαν περίπου 20.000 Αρμένιους ωστόσο μετά τη σφαγή οι Ευρωπαίοι υπερασπίστηκαν τους Αρμένιους. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ξέσπασε η επανάσταση των Νεότουρκων.

Εκθρονίστηκε στις 26 Απριλίου του 1909 και πέθανε στο ανάκτορο Μπεηλέρμπεη, στις Χηλές του Βοσπόρου, στις 10 Φεβρουαρίου του 1918. Είχε επονομαστεί «Μέγας Χαν» αλλά και «ερυθρός Σουλτάνος», ή «αιμοσταγής Σουλτάνος». Τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Μωάμεθ Ε΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.