Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αερομαχίες στο Αιγαίο... 41 παραβιάσεις... Προσομοίωση βομβαρδισμού από τους τούρκους και άγριο κυνηγητό από τα μαχητικά μας!

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, και σύμφωνα με την πάγια πρακτική.  Η τουρκική Πο...






Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, και σύμφωνα με την πάγια πρακτική. 

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την Τρίτη 41 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, με δύο από τις παραβιάσεις να μετατρέπονται σε θεομαχία με την Πολεμική Αεροπορία πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος. 

Συνολικά, οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (έξι F-16 και δύο F-4), δύο μη επανδρωμένα UAV και ένας κατασκοπευτικό CN 235 πέταξαν σήμερα πάνω από το Αιγαίο. 

Οι 5 παραβιάσεις έγιναν από τουρκικά drones και οι υπόλοιπες 36 από μαχητικά αεροσκάφη. 4 από τις παραπάνω παραβάσεις ήταν υπερπτήσεις. 

Συγκεκριμένα, δύο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 και F-4 πέταξαν στις 12:03 πάνω από το νησί των Ανθρωποφάγων και στις 12:04 πάνω από το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια. 

Το γεγονός ότι τα τουρκικά F-4 (Φάντομ) χρησιμοποιούνται μόνο για βομβαρδισμούς συνοδευόμενα από μαχητικά που τα προστατεύουν (F-16) δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τον σκοπό της παράνομης πτήσης τους πάνω από τα νησιά μας. 

Όπως αναφέρθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΑΘ), τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.