Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έσφαξαν 32 Έλληνα ομογενή στη Νάσουα Νιου Χαμσάιρ

Ο ομογενής Ευάγγελος Ιωάννου 32 ετών, φονεύθηκε με μαχαίρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Ιουνίου από τον Joshua Shea 31 ετών μέσα σε συγκρότ...








Ο ομογενής Ευάγγελος Ιωάννου 32 ετών, φονεύθηκε με μαχαίρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Ιουνίου από τον Joshua Shea 31 ετών μέσα σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην οδό Marshall Street σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης και την Εισαγγελία του Νιου Χαμσάιρ.

Από υπάρχουσες μέχρι τώρα πληροφορίες επήλθε συμπλοκή ανάμεσα στους δύο άνδρες για θέματα που έχουν σχέση με ναρκωτικά. Ο άτυχος ομογενής φέρεται να είχε προβλήματα με το Νόμο και για άλλες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας υπόθεσης πλαστογραφίας επιταγής και απόπειρας ανάληψης χρημάτων από τοπική τράπεζα.

Σύμφωνα με τις Αρμόδιες Αρχές τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: «Γύρω στις 1,30 πρωινή ώρα της Τρίτης, η Αστυνομία της Νάσουας κλήθηκε στο συγκρότημα διαμερισμάτων επί της οδού Marshall όπου στον διάδρομο του τρίτου ορόφου οι αστυνομικού βρήκαν αιμόφυρτο από πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι τον Ευάγγελο Ιωάννου. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης. Από την διεξαγωγή νεκροτομής διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του επήλθε από χτυπήματα με μαχαίρι και εσωτερικές εγχαράξεις.

Η Αστυνομία άρχισε την έρευνα για την εύρεση του δράστη, ζήτησε την συνδρομή και βοήθεια των πολιτών και των Μέσων Ενημέρωσης και αργά το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει τον 31χρονο Joshua Shea, στον οποίον απέδωσε την κατηγορία για ανθρωποκτονία. Οι περίοικοι είπαν στις Αρχές ότι πριν από τον φόνο προηγήθηκε πάλη και φωνές. Εν τω μεταξύ η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται.

Η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που την βρήκε, ενώ η αδελφή του, Στέφανι Φίλτινγκ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WMUR – 9 του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ, πως, «το να ακούσω αυτά τα νέα δεν είναι οκ για μένα, δεν είναι δίκαιο. Ο αδελφός μου δεν έπρεπε ποτέ να φύγει κατ’ αυτόν τον τρόπο». Επίσης η οικογένεια του δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό NBC 10 της Βοστώνης πως το θύμα είχε τρία μικρά παιδιά και τόνισε πως «ήταν καλός άνθρωπος, είχε μεγάλη καρδιά». Η αδελφή του είπε ακόμα, πως, «είχε πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά, αλλά ήταν αποφασισμένος να το αποβάλλει». Είπε ακόμα πως «πρόσφατα έμενε είτε σε ειδικό οίκημα, γνωστό ως halfway house, ή με τη μητέρα του». Σε άλλο σημείο είπε πως «εάν ο αδελφός μου έμελλε να «φύγει» θα ήταν από υπερβολική δόση ναρκωτικών γιατί αυτές ήταν οι επιλογές που είχε κάνει, αλλά δεν έπρεπε να φονευθεί κατ’ αυτόν τον στυγερό τρόπο».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αστυνομίας με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2022, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ευάγγελο Ιωάννου στη διεύθυνση 69 Caldwell Road, Nashua, για απόπειρα κλοπής με τον τρόπο της πλαστογραφίας από την τράπεζα TD Bank. Οι αστυνομικοί έλαβαν πληροφορίες από τους υπαλλήλους της Τράπεζας ότι ο Ιωάννου στις 22 Φεβρουαρίου 2022 είχε υπογράψει και καταθέσει τσεκ με το ποσό των $121,297.20 το οποίο αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν απατηλό. Επανήλθε στις 3 Μαρτίου και επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρημάτων οπότε και συνελήφθη επί τόπου. Οι ντεντέκτιβ είχαν βρει πως είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί για άλλες άσχετες κατηγορίες.

Υπογραμμίζεται ότι η πόλη της Νάσουα είναι μία ήσυχη πόλη με πληθυσμό ενενήντα χιλιάδες κατοίκους και απέχει περί τα 45 μίλια βόρεια της Βοστώνης, ενώ έχει επιλεγεί τρεις φορές ως μία εκ των καλυτέρων πόλεων για να ζήσει κάποιος. Εχει μικρή αριθμητικά Ομογένεια και επίσης Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Φιλίππου.



ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.