Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με αφορμή τα 23 χρόνια από τον θάνατο του... Πώς ο Γιώργης Παπαδόπουλος χειρίστηκε το «Μακεδονικό»!

Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του ιστορικού της 21ης Απριλίου, Μάνου Χατζηδάκη, το οποίο κι εγώ ο ίδιος ανακάλυψα πρόσφατα, είναι το περίφ...




Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του ιστορικού της 21ης Απριλίου, Μάνου Χατζηδάκη, το οποίο κι εγώ ο ίδιος ανακάλυψα πρόσφατα, είναι το περίφημο «Η Εξωτερική Πολιτική του Γεωργίου Παπαδοπούλου», που εξεδόθη το 2020 από τις εκδόσεις «Πελασγός» του ακατάβλητου Γιάννη Γιαννάκενα. Το εν λόγω βιβλίο των 400 σελίδων είναι γεμάτο από εκπληκτικά και παντελώς άγνωστα ντοκουμέντα για την Εξωτερική Πολιτική της 21ης Απριλίου, που αποδεικνύουν πόσο σοφοί και φιλοπάτριδες ήσαν όλοι εκείνοι οι Αξιωματικοί που δημιούργησαν το Θαύμα της Επαναστάσεως του 1967 και σήμερα κατηγορούνται ως χουνταίοι και φασίστες.

Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Με αφορμή την 23η επέτειο του θανάτου του Γεωργίου Παπαδοπούλου (27 Ιουνίου 1999) και του ετησίου μνημοσύνου του που θα τελέσουμε στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής 26 Ιουνίου 2022 επί του τάφου του στο Πρώτο Νεκροταφείο, θα ήθελα σήμερα να καταγράψω ελάχιστα απ’ όσα αποκαλύπτει ο Μάνος Χατζηδάκης στο εν λόγω ανεκτιμήτου αξίας βιβλίο (σελίδες 162 έως 177) για το πώς χειρίστηκε η κακιά Χούντα το Μακεδονικό… Θα είμαι επιγραμματικός:

ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΤΟ 1968: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ

1)Το 1968, οι Γιουγκοσλάβοι έθεσαν επισήμως θέμα απαγορεύσεως της Σλαυομακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα. Η απάντησις της Ελλάδος υπήρξε άμεση, και δόθηκε από τον τότε Υπ.Εξ. Παναγιώτη Πιπινέλη ως οδηγία προς τον Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι Τετενέ: «Αρνηθείτε πάσαν συζήτησιν, τονίζοντες ανυπαρξίαν τοιούτου ζητήματος»

2) Απάντηση στους Γιουγκοσλάβους έδωσε λίγο αργότερα και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Εθνικής Κυβερνήσεως, Στυλιανός Παττακός. Μιλώντας τον Αύγουστο του 1968 στο Παμμακεδονικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, είπε επί λέξει: «Ολόκληρος η γεωγραφική έκτασις της Μακεδονίας υπήρξεν, είναι και θα παραμείνει ελληνική. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς κατακτηταί της Μακεδονικής Γής και δυνάσται της».

3) Στις 26 Νοεμβρίου 1969, κάποιος Γιουγκοσλάβος βουλευτής που στον Συμμοριτοπόλεμο ήταν στέλεχος του «Δημοκρατικού Στρατού» ισχυρίστηκε μέσα στην Γιουγκοσλαβική Βουλή ότι η Ελλάδα καταπιέζει τους σλαβόφωνους Μακεδόνες που ζούν στο έδαφός της. Άμεση ήταν η απάντησις του τότε Υπ.Εξ. Παναγιώτη Πιπινέλη: «Η Ελλάς δεν επιτρέπει εις ξένην κυβέρνησιν να αποφαίνεται επί της εθνικής συνειδήσεως των κατοίκων της. Η Ελλάς ουδέποτε θέλει αναγνωρίσει εντός των συνόρων της ύπαρξιν μειονότητος, ήτις εν τοις πράγμασιν δεν υπάρχει»

ΓΙΩΡΓΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

4) Το 1970, η Ελλάς αρνήθηκε οποιασδήποτε μορφής μορφωτική συνεργασία με την Γιουγκοσλαβία, εφόσον θα σχετιζόταν με τα Σκόπια ή ιδρύματά τους, ή την ψευτομακεδονική γλώσσα.

5) Στις 6 Οκτωβρίου 1971, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον εν Αθήναις Γιουγκοσλάβο πρέσβη και ξεκαθάρισε ότι: «Μορφωτική συνεργασία με μορφή τριμερούς συνεργασίας Αθηνών – Σκοπίων – Βελιγραδίου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ».

6) Κατ’ εντολήν του Γ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Φαίδων – Άννινος Καβαλιεράτος έδωσε στις 22 Φεβρουαρίου 1973 μια συνέντευξη Τύπου για τις σχέσεις μας με τις υπόλοιπες Βαλκανικές Χώρες. Όπως τηλεγραφούσε ο εν Αθήναις ανταποκριτής της σκοπιανής εφημερίδος «Νόβα Μασεντόνια», ο Καβαλιεράτος είπε στους Σκοπιανούς: «Είστε μία τεχνητή εθνότης, περί της οποίας προ 50 ετών ουδείς εγένετο λόγος»!..

ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΩΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

7) Έκτοτε, κι όσο ο Γιώργης Παπαδόπουλος παρέμενε στην Εξουσία, η Γιουγκοσλαβία του Τίτο δεν ανεκίνησε ξανά το θέμα της καταπιέσεως της εν Ελλάδι ψευτομακεδονικής μειονότητος και της απαγορεύσεως της σλαβομακεδονικής γλώσσας. Μάλιστα, τον Σεπτέμβρη του 1973, έναν μόλις μήνα πρίν το «Ηρωϊκό Πολυτεχνείο», η ΔΕΗ υπέγραψε σύμβαση με τους Γιουγκοσλάβους για σύνδεση γραμμής υπερυψηλής τάσεως 400 KW μεταξύ των δύο χωρών!..

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι όσα αποκαλύπτει ο Μάνος Χατζηδάκης στο περί ού ο λόγος βιβλίο του, για το πώς η 21ης Απριλίου θωράκισε την Μακεδονία μας με σειρά παραγωγικών έργων που δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να πάψει εντελώς η μετανάστευση των Ελλήνων στην Γερμανία για να βρούν δουλειά. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ίδρυσις νηπιοτροφείων στα πλαίσια 5ετούς προγράμματος εξαλείψεως της διγλωσσίας των Ελλήνων Σλαυοφώνων!.. Στα παραγωγικά αυτά έργα πρωτοστάτησε (ως Γ.Γ. του υπουργείου Βορείου Ελλάδος) ο αλησμόνητος πρωτεργάτης της 21ης Απριλίου Νικόλαος Γκαντώνας (1919-1988)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.