Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε επιφυλακή οι Έλληνες κομάντος στα ελληνικά νησιά - Ο αποκαλυπτικός χάρτης του 1994

Τα τουρκικά μέσα συνεχίζουν το κρεσέντο προκλητικότητας δημιουργώντας κλίμα κρίσης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Πλέον δεν μιλούν για «αποσ...




Τα τουρκικά μέσα συνεχίζουν το κρεσέντο προκλητικότητας δημιουργώντας κλίμα κρίσης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Πλέον δεν μιλούν για «αποστρατικοποίηση» αλλά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών.

Οι Έλληνες κομάντος βρίσκονται σε επιφυλακή στα ελληνικά νησιά.

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και ο δημοσιογράφος, Λάμπρος Δεμερτζής, καταγράφει φουσκωτά ελληνικά σκάφη που περιπολούν ανοιχτά της Σάμου.

Ξεκάθαρη είναι πλέον η τουρκική απειλή για την Ψέριμο. Οι πατριωτικές κορώνες δεν έχουν τέλος. «Το νησί είναι υπό ελληνική κατοχή» λένε τα τουρκικά μέσα.

Στο ίδιο κλίμα το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι Haber Global αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού: «Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στο νησί».

Αποκαλυπτικός χάρτης του 1994: Η Τουρκία αναγνώριζε τα νησιά που σήμερα αμφισβητεί
Αποκαλυπτικός είναι ο χάρτης του 1994 που εκδόθηκε από τη Διοίκηση Χαρτογράφησης του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δύο μόλις χρόνια πριν τα γεγονότα στα Ίμια.

Εδώ διαπιστώνουμε ότι στις μεν Τουρκικές βραχονησίδες την Τουρκική ονομασία τους που είναι σε λατινική γραφή ακολουθεί η λέξη Ad όπου Ada σημαίνει Νησί, ενώ στα Ελληνικά νησιά υπάρχει το γράμμα Ν. δηλαδή Νήσος, πριν την ονομασία τους. Τις δε βραχονησίδες Ίμια τις αναφέρουν ως N. Limnia.

Ουσιαστικά το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας αναγνώριζε τότε την ελληνική κυριαρχία σε όλα τα νησιά που σήμερα αμφισβητεί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.