Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συμμορία ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν, απειλούσαν, εκβίαζαν παιδιά -Ανάγκασαν 14χρονη να καπνίσει κάνναβη

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την δράση τεσσάρων ανήλικων που εκβίαζαν, έκλεβαν και απειλούσαν ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φ...





Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την δράση τεσσάρων ανήλικων που εκβίαζαν, έκλεβαν και απειλούσαν ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως αστυνομική έρευνα.

Οι δράστες ηλικίας 15 και 16 ετών, δεν δίσταζαν να αναγκάσουν ένα αγόρι 14 ετών να γίνει τσαντάκιας για να τους δώσει 100 ευρώ, ενώ προσπάθησαν να το κακοποιήσουν σεξουαλικά στο Σέιχ Σου. Σε άλλη περίπτωση με θύμα 14χρονη, την ανάγκασαν να καπνίσει χασίς με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.

H δράση της συμμορία στη Θεσσαλονίκη

Τα τέσσερα παραβατικά ανήλικα αγόρια, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πλησίαζαν παιδιά σε καφετέριες και σχολεία και απαιτούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν, να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με απειλή αλλά και χρήση σωματικής βίας, ακόμα και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Ανάγκασαν 14χρονο να γίνει τσαντάκιας

Τον περασμένο Αύγουστο, η παρέα των τεσσάρων πλησίαζε έναν 14χρονο τον οποίο αρχικά απείλησαν ζητώντας τους χρήματα. Όταν διαπίστωσαν πως το θύμα του ενέδιδε στα θέλω τους, του ζήτησαν 100 ευρώ. Μάλιστα μία φορά τον παρέσυραν στο δάσος του Σέιχ Σου και αφού του έκλεψαν 10 ευρώ, στην συνέχεια απαίτησαν να προβεί σε ασελγείς πράξεις. Το παιδί αντιστάθηκε και έφυγε από το σημείο.

Η σπείρα δεν σταμάτησε να τον εκφοβίζει ζητώντας τους χρήματα, απαιτώντας να τους πάει μια βέρα ή έναν βαφτιστικό σταυρό, ενώ ζήτησε και χρήματα από την μητέρα του. Όταν δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που ήθελαν τον ανάγκασαν, μαζί με έναν ακόμη 14χρονο να κλέψουν μια τσάντα στο δρόμο από μια 66χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Της έδωσαν τσιγαριλίκι και λιποθύμησε

Τον Αύγουστο του 2021 η σπείρα έβαλε στο στόχαστρο της μια 14χρονη, η οποία έκανε το λάθος να τους καλέσει στο σπίτι της. Εκεί οι κακοποιοί, αφαίρεσαν 800 ευρώ, μια χρυσή βέρα και έναν χρυσό σταυρό. Στην συνέχεια την εντόπισαν έξω από πολυκατοικία και με την απειλή βίας, την ανάγκασαν να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι κάνναβης. Όταν το κορίτσι επέστρεψε σπίτι, αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικώς λιποθύμησε. Στην συνέχεια της έκαναν body shaming με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με διατροφικές διαταραχές. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 23 περιπτώσεις εκβίασης ανηλίκων, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.