Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανθελληνική και αντιδυτική υστερία από την Ερντογανική Yeni Safak: «Η Ελλάδα είναι Δούρειος Ίππος στο ΝΑΤΟ»

Στο στόχαστρο της τουρκικής εφημερίδας Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμάλα Χάρις και Νάνσυ Πελόζι, για όσα έλαβαν μέρος στο κογκρέσο «Δούρειο Ίπ...









Στο στόχαστρο της τουρκικής εφημερίδας Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμάλα Χάρις και Νάνσυ Πελόζι, για όσα έλαβαν μέρος στο κογκρέσο

«Δούρειο Ίππο» στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει την Ελλάδα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, εξαιτίας της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο κογκρέσο των ΗΠΑ και της θερμής υποδοχής που έτυχε από τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των αντιπροσώπων.

Με τίτλο : «Δούρειος ίππος στο ΝΑΤΟ: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης παρουσίασε την Τουρκία ως απειλή στο αμερικανικό κογκρέσο» το δημοσίευμα υποστηρίζει προκλητικά πως την ώρα που το ΝΑΤΟ επιδιώκει επίδειξη ενότητας -μετά από πολλά χρόνια- λόγω της ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του στο κογκρέσο : «έδειξε την Τουρκία ως απειλή αντί της Ρωσίας» στρέφοντας τα πυρά κατά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι επειδή χειροκρότησαν : «τα ψέματα του Μητσοτάκη».

«Στη διήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία, της οποίας είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, με μια πολιτική συκοφαντίας που βασίζεται στο ψέμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέτρεψε το αμερικανικό κογκρέσο σε πλατφόρμα υπεράσπισης της πολιτικής της Αθήνας για κατοχή όλης της Κύπρου και αποκάλυψης της πολιτικής μίσους της προς την Τουρκία» γράφει, παρουσιάζοντας αποσπάσματα της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το δημοσίευμα -φανερά ενοχλημένο για την ομιλία και την υποδοχή Μητσοτάκη στο κογκρέσο- σχολιάζει πως ο πρωθυπουργός «εξαπάτησε πετυχημένα» τα μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων και της αμερικανικής Γερουσίας.

«Τα λόγια του Μητσοτάκη με στόχο την Τουρκία, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τον ρόλο της Αθήνας ως «Δούρειου Ίππου» στη συμμαχία, που προσπαθεί να διαταράξει και να αποδυναμώσει την ενότητα της» αναφέρει, χαρακτηρίζοντας ως «σύγχυση» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το θερμό χειροκρότημα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.