Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: 43χρονος πέθανε σε καρέκλα επειγόντων στο «Παπανικολάου» -1,5 ώρα πριν του είχαν δώσει εξιτήριο

Ακόμα ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με θύμα αυτήν τη φορά έναν 43χρονο. Ήταν το βράδυ τη...









Ακόμα ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με θύμα αυτήν τη φορά έναν 43χρονο.

Ήταν το βράδυ της 1ης Απριλίου όταν ο άτυχος άνδρας ένιωσε πόνο στο πόδι και κάλεσε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει από το σπίτι του στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Ο χειρουργός που τον εξέτασε έκρινε ότι ο 43χρονος δεν είχε κάτι σοβαρό και του έδωσε το «πράσινο φως» για να φύγει, ωστόσο ο ασθενής επέμενε πως δεν νιώθει καλά, με αποτέλεσμα να προκληθεί και ένταση με το ιατρικό προσωπικό.

Ενδεικτικό είναι, μάλιστα, πως οι τόνοι ανέβηκαν τόσο πολύ, ώστε κλήθηκαν οι άνδρες ασφαλείας του νοσοκομείου ώστε να αναγκάσουν τον 43χρονο να φύγει. Εκείνος απάντησε πως δεν θα απομακρυνθεί από το νοσοκομείο και κάθισε σε μια καρέκλα στον θάλαμο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του «Παπανικολάου», όπου... κατέληξε περίπου μιάμιση ώρα μετά. Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε πολλές ώρες αργότερα από τη νέα βάρδια του προσωπικού, γύρω στις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος δεν είχε στοιχεία ταυτότητας πάνω του, επομένως κινητοποιήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του θύματος και να ενημερωθούν τελικά οι συγγενείς για την αναγνώριση της σορού.

Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί δεν επέτρεπαν αναγνώριση, επικαλούμενοι λόγους COVID

Μιλώντας στο ThessToday.gr, ο αδελφός του θύματος, Ανδρέας Καμπάκας, δηλώνει σοκαρισμένος, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι νωρίτερα ο αδελφός του τού μιλούσε για έναν απλό πόνο στο πόδι και λίγες ώρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή στην καρέκλα του νοσοκομείου.

«Αν του έπαιρναν οξυγόνο ή αν έκαναν έναν έλεγχο με στηθοσκόπιο θα καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος πεθαίνει. Δεν τηρήθηκε τίποτα από το πρωτόκολλο και κατέληξε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπάκας.

Μάλιστα, οι γιατροί του νοσοκομείου δεν επέτρεπαν αρχικά να γίνει η αναγνώριση, επικαλούμενοι λόγους COVID και λέγοντας ότι ο 43χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο, από τη νεκροψία-νεκροτομή -που διενεργήθηκε οκτώ ημέρες αργότερα και με υπογεγραμμένο χαρτί εισαγγελέα- διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος άνδρας δεν νοσούσε με κορωνοϊό, ενώ και οι τυπικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έγιναν σε απλό θάλαμο και όχι σε μονάδα COVID.

Η οικογένεια του θύματος, όταν υπέγραψε την αναγνώριση του 43χρονου, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Αν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες εξετάσεις δεν θα είχε καταλήξει»

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης, εκτιμά μέσω του ThessToday.gr ότι αν είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ο 43χρονος θα ήταν ακόμη εν ζωή, ενώ εξηγεί ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση ο μηχανισμός της πνευμονικής εμβολής.

«Από τα ευρήματα της νεκροψίας έχουμε υπό διερεύνηση το σενάριο πνευμονικής εμβολής, δηλαδή θρόμβος ο οποίος ξεκίνησε από τα κάτω άκρα και έφτασε στους πνεύμονες και απέφραξε την αιμάτωσή τους», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης. Υπογράμμισε, όμως, ότι «δεν είναι ακόμη σίγουρο, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές-ιστοπαθολογικές εξετάσεις, που θα μας δώσουν απαντήσεις στα αίτια του θανάτου». Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύνταξη του ολοκληρωμένου ιατρικού φακέλου αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο πεντάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.