Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις: Νέα NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά

Πρόκειται για άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Κόλπου Ξηρού, δηλαδή σε απόσταση μόλις 23 χιλιομέτρων από τις ακτές ...








Πρόκειται για άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Κόλπου Ξηρού, δηλαδή σε απόσταση μόλις 23 χιλιομέτρων από τις ακτές του Έβρου

Στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX προχώρησε η Άγκυρα από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης, με ισχύ σήμερα και αύριο, 1η Ιουνίου.

Πρόκειται για άσκηση με πραγματικά πυρά από πλευράς του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στην περιοχή του Κόλπου Ξηρού, δηλαδή σε απόσταση μόλις 23 χιλιομέτρων από τις ακτές του Έβρου.

Σημειωτέον ότι την ίδια περιοχή είχε δεσμεύσει η Τουρκία με αντίστοιχη Navtex την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή κατά το διάστημα 24-27 Μαΐου, καθώς επιχειρείται να επαναλαμβάνονται συχνά ασκήσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη άσκηση εξελίσσεται ταυτόχρονα με την πολυεθνική διακλαδική άσκηση «EFES2022» έχει ως αποτέλεσμα η γειτονική χώρα να βγάζει παράλληλα μεγάλο μέρος του πολεμικού στόλου της, συσσωρεύοντας ναυτικές δυνάμεις στα νερά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.