Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα - Συντριπτική υπεροχή και ποιοτική και ποσοτική της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο εάν απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για F-16. Σύμφωνα με το περιοδικο...






Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο εάν απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για F-16.

Σύμφωνα με το περιοδικο ,το σχέδιο της Άγκυρας για τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών F-16 και την αγορά νέων πολεμικών αεροσκαφών «βρήκε εμπόδια» κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, το Forbes τονίζει πως εξαιτίας αυτού, η αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν σκληρή, σημειώνονταW πως «δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα».

Στο άρθρο του Paul Iddon, αναφέρεται ότι από τη στιγμή που η Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς του προηγμένου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400, ερωτηματικά. έχουν προκύψει σχετικά με το μέλλον της αεροπορικής δύναμης της Άγκυρας.

Τα F-16 αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τουρκικής αεροπορίας όμως ειδικά τα μοντέλα Block 30 παλιώνουν ολοένα και περισσότερο.

Η Τουρκία ζήτησε 40 Block 70/72, καθώς και 80 κιτ εκσυγχρονισμού, αξίας περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν οι προσπάθειες του Μητσοτάκη να πείσει την Ουάσιγκτον να απορρίψει τη συμφωνία είναι επιτυχείς, η Τουρκία μπορεί να μείνει με τα F-16 στα χέρια της μέχρι το τέλος της δεκαετίας, χάνοντας το προβάδισμα από τα πολύ πιο προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη των δυτικών γειτόνων της», αναφέρει το άρθρο, γράφει το tolgaozbek.com.




Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, θα διαθέτει τα πιο εξελιγμένα F-16 της Ευρώπης καθώς και τα γαλλικά Mirage 2000s και Rafale.

Σημειώνεται στο άρθρο ότι το αμερικανικό Κογκρέσο έχει μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία από το 2018 λόγω του θέματος των S-400 και άλλων διαφωνιών στην τουρκική πολιτική.

«Τα 134 μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας (σ.σ. F-16 Viper, Rafale και F-35, ενώ δεν προσμετρά τα υπόλοιπα F-16 και τα μιράζ) θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα καλύτερα αεροσκάφη της Τουρκίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε αριθμό», υπογραμμίζεται.sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.