Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν είναι πλέον συνομιλητής μου – Θα κάνουμε ότι πρέπει με όσους μας βλέπουν ως εχθρούς

Νέα προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά το παροιμιώδες ...






Νέα προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά το παροιμιώδες πλέον «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για μένα» που είπε στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου 2022, ο Ερντογάν επανήλθε.

Κατά την πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν και μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν ανέφερε πως από τούδε και στο εξής ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής του.

«Τερματίσαμε τις Συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ελλάδα, τακτοποίησε τον εαυτό σου”. Δεν τακτοποιήσατε τον εαυτό σας, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου από τώρα. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο…Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς».



Όμως ο Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της Φινλανδίας και τους Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων:




«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με τις χώρες που αγκαλιάζουν τρομοκράτες, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας. Ποιό λάθος ήταν αυτό; Η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ στο παρελθόν και η τότε τουρκική διοίκηση άνοιξε τον δρόμο για την επανένταξη της Ελλάδας στη Συμμαχία. Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια, έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ, πάνω κάτω. Υπάρχουν 5+4, δηλαδή 9, βάσεις των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Λοιπόν, εναντίον ποιών δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Να τι λένε: «Ενάντια στη Ρωσία…» Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς. Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Να τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες. Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τον έβαλαν να μιλήσει εκεί. Σε αυτή την ομιλία χειροκρότησαν; Χειροκρότησαν. Τα F16 έχουν ξαναφερθεί σε όλα αυτά τα γεγονότα; Αναφέρθηκαν. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ένας μουσουλμάνος να ξαναπληγεί. Μας έβαλαν μια φορά σε αυτή την θέση, δεν θα το ξανακάνουμε. Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.