Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαχητικά F-35 του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν δύο ρωσικά αεροσκάφη κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας με τη Νορβηγία

Τα ρωσικά αεροσκάφη ήταν ένα Mikoyan MiG-31 «Foxhound» και ένα Sukhoi Su-24 «Fencer» Το ΝΑΤΟ έστειλε μαχητικά F-35 για την αναχαίτιση ρ...








Τα ρωσικά αεροσκάφη ήταν ένα Mikoyan MiG-31 «Foxhound» και ένα Sukhoi Su-24 «Fencer»

Το ΝΑΤΟ έστειλε μαχητικά F-35 για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών την Πέμπτη, αφού η νορβηγική αεροπορία αναγνώρισε δύο αεροσκάφη που πετούσαν δίπλα στα φινλανδικά σύνορα.

Η Νορβηγία αναγνώρισε τα ρωσικά αεροσκάφη, ένα Mikoyan MiG-31 «Foxhound» και ένα Sukhoi Su-24 «Fencer».

Ο Stine Barclay Gaasland, διευθυντής επικοινωνιών στην Πολεμική Αεροπορία, δήλωσε ότι οι Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν δύο μαχητικά αεροσκάφη F35 που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, σε αυτό που αποκαλούν Συναγερμό Γρήγορης Αντίδρασης για το ΝΑΤΟ.


«Σε 15 λεπτά πρέπει να είναι στον αέρα και να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή. Είναι 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο», είπε ο Gaasland στο νορβηγικό TV 2 Nyhetene .

Συνολικά έγιναν 58 παρόμοιες ταυτοποιήσεις με βάση 34 scramblers, ή αποστολές, το 2021, ενώ την προηγούμενη χρονιά υπήρχαν μερικές ακόμη, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα ρωσικά αεροσκάφη παρατηρήθηκαν έξω από το Finnmark, στο βόρειο τμήμα της κομητείας, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ στον επίσημο ρωσικό εναέριο χώρο.

Η παραβίαση στον εναέριο χώρο της Νορβηγίας θα είχε προκαλέσει «μια πιο επιθετική ενέργεια», είπε ο Gaasland.

Ερωτηθείς εάν η δραστηριότητα ήταν απειλή για τη Νορβηγία, απάντησε: «Δεν θέλω να το πω αυτό, γιατί έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει και δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτό. Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε όλες τις δραστηριότητες στις τοπικές μας περιοχές ».

Είπε την Πέμπτη ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής για τον κόσμο και οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν μπορούν να επιστρέψουν όπως ήταν πριν από την εισβολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.