Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκτός από βάρβαροι, συμπλεγματικοί και ζηλιάρηδες.... «Δεν έχουν λεφτά οι Έλληνες να αγοράσουν τα f-35!» λέει τούρκικο δημοσίευμα

Παρά την οικονομική κρίση, η άμυνα της Ελλάδας, η οποία αύξησε τις στρατιωτικές της δαπάνες σε επίπεδο ρεκόρ, έπεσε σε χρέη. Αναφέρεται ότι...






Παρά την οικονομική κρίση, η άμυνα της Ελλάδας, η οποία αύξησε τις στρατιωτικές της δαπάνες σε επίπεδο ρεκόρ, έπεσε σε χρέη. Αναφέρεται ότι η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2029 για να αγοράσει τα F-35 που ζητά από τις ΗΠΑ, γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Star’.

Η άμυνα της Ελλάδας, η οποία κινητοποίησε όλα τα μέσα για να εμποδίσει την Τουρκία να ασκήσει “τα νόμιμα δικαιώματά της” (…) στην Ανατολική Μεσόγειο και αύξησε τις στρατιωτικές της δαπάνες σε επίπεδο ρεκόρ παρά την οικονομική κρίση, έπεσε σε χρέος.

Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, η διοίκηση της Αθήνας, που έχει ήδη αγοράσει όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2029 για να αγοράσει τα F-35, τα μαχητικά 5ης γενιάς που ζητά από τις ΗΠΑ.

Στον ελληνικό Τύπο, δημοσιεύονται τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, εκεί αναφέρθηκε ότι οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας θα αυξάνονται κατά μέσο όρο από 1,5 έως 2 δισ. δολάρια ετησίως.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επενδύσεις, που ήταν 515 εκατ. ευρώ το 2020, αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ το 2021 και θα ανέλθουν σε 3,4 δισ. ευρώ το 2022, ενώ η συνολική πληρωμή που θα καταβληθεί από τη χώρα για τα έτη 2022 -2028 είναι 11,5 δισ. Ευρώ.

Η πληρωμή στη Γαλλία

Στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι η Αθήνα, που δεν είχε χρήματα για τα F-35, πρέπει να πληρώσει για τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, τα πυραυλικά συστήματα, τις κορβέτες, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα οπλικά συστήματα που αγόρασε από τη Γαλλία μέχρι το 2029.

Αναφέρεται ότι η πληρωμή που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στη Γαλλία για 6 πολεμικά αεροσκάφη Rafale και 3 φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού που θα παραδοθούν έως το 2026 θα ανέλθει σε 4,4 δισ. δολάρια.

Κριτική από τον Τσίπρα

Από την άλλη πλευρά, η αθηναϊκή διοίκηση, η οποία έχει υιοθετήσει μια πολιτική εξοπλισμού, δέχεται έντονη κριτική από πολλά τμήματα σε όλη τη χώρα, από το κοινό μέχρι τους πολιτικούς.

Πρόσφατα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:




«Πνίγετε το έθνος τα τελευταία 2,5 χρόνια που είστε στην εξουσία. Γιατί ο αγώνας εξοπλισμών; Τι κάνουμε; υψηλότερα από όλες τις χώρες, ακόμα και των ΗΠΑ. Είμαστε υπερδύναμη; Τον Νοέμβριο του 2021, 25 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην εξοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι ‘αγωνιστές’ (οι συμμετέχοντες στην πορεία) ζήτησαν να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την παιδεία και την υγεία, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της Διοίκησης (Κυβέρνησης).

star.com.tr
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.