Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανικά αεροσκάφη F-35 και F15 στην Κρήτη προκαλούν τρόμο στην Άγκυρα-Θα αλωνίζουν μαζί με τα ελληνικά το Αιγαίο

Ήρθαν για να μείνουν οι Αμερικανοί στην Κρήτη λόγω Ουκρανίας και τουρκικών εκλογών Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στα δημοσιογραφικά ...









Ήρθαν για να μείνουν οι Αμερικανοί στην Κρήτη λόγω Ουκρανίας και τουρκικών εκλογών

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και πλέον τις επικαλούνται και τα τουρκικά ΜΜΕ, οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν αεροσκάφη F-35 και F-15 στο νησί της Κρήτης, που μετατρέπεται μελλοντικά σε αεροπορική βάση των Αμερικανών, ελέγχοντας Αιγαίο-Στενά του Βοσπόρου και Εύξεινο Πόντο λόγω της μεγάλης εμβέλεια τους αυτών των μαχητικών.

Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την άδεια να μετασταθμεύσουν αεροσκάφη F-35A και F-15E της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 115 ΠΜ στο Καστέλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας, εργάζεται πυρετωδώς για την έκδοση της σχετικής άδειας στους Αμερικανούς.

Αν και δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το πόσα αμερικανικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν εκεί, περίπου 500 Αμερικανοί πιλότοι, τεχνικοί εδάφους και άλλοι, έχει προγραμματιστεί να υποστηρίξουν τα F-35 και F-15E.

Οι πληροφορίες για την παρουσία των αμερικανικών αεροσκαφών είναι ασαφείς ακόμη, αλλά εφόσον ισχύει η μετακίνηση 500 ατόμων, τότε θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε πιθανότατα για ανάπτυξη των ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κρήτη.

Μέσα στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν φυσικά και συνεκπαιδεύσεις με ελληνικά μαχητικά, αλλά η κύρια αποστολή των ΗΠΑ είναι ο Εύξεινος Πόντος, και ο αποκλεισμός της Ρωσίας.

Για τον λόγο αυτόν, τα αμερικανικά υπερμαχητικά θα πετούν κατά βάση στο Αιγαίο, προκαλώντας οργή και τρόμο στους Τούρκους, και τα σχέδια τους στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε έργα υποδομής στη Σούδα, όπου βρίσκεται η ναυτική βάση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα δούμε πιθανότατα ανάλογες κινήσεις και στην ελληνική αεροπορική βάση του Καστελίου, για είναι σε θέση να φιλοξενήσει αεροσκάφη τύπου F-35, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Οι ΗΠΑ κάνουν στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε στρατηγικά σημεία γύρω από την Τουρκία εδώ και πολύ καιρό. Ο πρόεδρος του κόμματος Vatan Doğu Perinçek έχει προειδοποιήσει ότι η Τουρκία μπορεί να «γίνει πεδίο μάχης» ενόψει των κινήσεων περικύκλωσης της Τουρκίας από τα δυτικά, ειδικά από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και την Κρήτη”, γράφει τουρκικό ΜΜΕ, αντικατοπτρίζοντας τον φόβο που κυριαρχεί στην Άγκυρα από την παρουσία Αμερικανών στον ελλαδικό χώρο.

Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία στην Βουλή

Στο μεταξύ, αύριο θα εγκριθεί στην ελληνική βουλή το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας (το επικαιροποιημένο νέο πρωτόκολλο) που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι Τούρκοι γράφουν για δήθεν αλαζονικές δηλώσεις από τον Έλληνα ΥΠΕΞ, ο οποίος κατά τους ίδιους πάντα " κρύφθηκε πίσω από τις ΗΠΑ, για να βάλει στο στόχαστρο τον Ερντογάν".

“Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε ότι η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που υπέγραψε η χώρα του με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα εργαλείο για να αισθάνονται οι Έλληνες ασφαλείς.

Χρησιμοποιώντας αλαζονικές εκφράσεις στις δηλώσεις του, ο Δένδιας έστειλε προκλητικά μηνύματα στην Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν’, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

«Η αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, να διευρύνουμε την αντίληψή μας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι αιχμάλωτη των τουρκοελληνικών συγκρούσεων και να ανοιχτεί στα Βαλκάνια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Η Τουρκία παίζοντας διπλό παιχνίδι αφού διατηρεί στενές σχέσεις με την Ρωσία, τώρα διαπιστώνει με τρόμο την μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων κοντά στα σύνορα της.

Πρόκειται για ένα ακόμη κεφάλαιο του σχεδίου της δύσης που δηλώνει ότι επίκειται στην συνέχεια και η σειρά της Τουρκίας μετά το ουκρανικό ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.