Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Κωσταράκος με νόημα: «Και αν ένα τουρκικό drone πέσει κατά λάθος σε ελληνική κατοικημένη περιοχή;»

Γράφει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ «Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις τ...






Γράφει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

«Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, οι οποίες πρέπει να πάψουν άμεσα» τόνισε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χειροκροτούμενος από τους Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, δίνοντας ένα σαφές στίγμα κυβερνήτη που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του λαού του.

Προκειμένου όμως να δώσουμε μια πραγματική διάσταση στην τουρκική αθλιότητα των υπερπτήσεων σας προσκαλώ να εστιάσετε στην παρακάτω εικόνα: μέσα σε μια κλιματιζόμενη κλωβό ή ένα κλιματιζόμενο container, σε κάποια αεροπορική βάση της Μ. Ασίας ένας νεαρός Τούρκος αξιωματικός με μια στολή που προσομοιάζει με τη στολή των χειριστών αεροσκαφών χωρίς όμως να είναι ακριβώς ίδια, κρατώντας ένα καφέ ή ένα τσάι, ή έχοντας το αφημένο μπροστά του, χειρίζεται μια κονσόλα με χειριστήριο (Joy stick) περίπου σαν αυτές που έχουμε στα βιντεοπαιχνίδια.

Μπροστά του είναι μια οθόνη που απεικονίζει σε βάθος εναλλασσόμενο έδαφος ( ξηρά- θάλασσα) και ένα κατωκημενο τόπο όπου οι στέγες κόκκινες κεραμοσκεπές και ταράτσες εναλλάσσονται διακοπτόμενες από ξαφνικά μη αναμενόμενα ψηλά δένδρα, τρούλους, καμπαναριά, και ιστούς, με γαλανόλευκες και ίσως κάποιο ψηλότερο κτίριο. Ο νεαρός Τούρκος αξιωματικός καθοδηγεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ( drone) που κάνει μια απαγορευμένη υπέρ πτήση ενός ελληνικού κατωκημενου τόπου.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα απαγορευμένη ενέργεια που αγγίζει τα όρια της τρομοκρατίας γιατί απαγορεύεται από το παγκόσμιο αντί τρομοκρατικό πρωτόκολλο RENEGADE, γιατί στη πραγματικότητα πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια. Αν αυτό το drone ( που είναι ένα μικρό αεροσκάφος στην πραγματικότητα) παρουσιάσει τεχνική βλάβη ( καθόλου δύσκολο), ή ο χειριστής ( που είναι πιστοποιημένος από ποιον άραγε πλην της Τουρκικής αεροπορίας) χάσει τον έλεγχο, ή του πέσει ο καφές στην κονσόλα, ή καταληφθεί από ανθελληνικό μένος ή πιεστεί ή πεισθεί στα πλαίσια μιας προσχεδιασμένης προβοκάτσιας, και το drone αυτό πέσει σε μια αγορά, σε ένα σχολείο ή σε μια εκκλησία, μπορεί να θρηνήσουμε εκατοντάδες θύματα με μιας, θυσία στα νέο οθωμανικά όνειρα του κ Ερντογάν.

Νομίζω όμως ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε φίλους και συμμάχους και στο ΝΑΤΟ που ανησυχεί για τη συνοχή του σε βάρος της ασφαλείας του Έλληνα πολίτη τον ποιοι όπως και σε όλους τους άλλους συμμάχους τους οποίους οφείλει να προστατεύει με τη συλλογική του άμυνα, από κάθε απειλή, ακόμα και αν αυτή προέρχεται από τους ίδιους τους συμμάχους. Ίσως πλέον ήρθε η στιγμή, να τραβηχτούν περισσότερα νήματα και γιατί όχι λουριά για να εξασφαλισθεί η συνοχή και η συνέχεια της νότιας πτέρυγας από όλους τους εμπλεκόμενους και όχι σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων αμάχων.




Αυτό που εξήγησε στο Κογκρέσο ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι όταν ο Έλληνας πολίτης ακούει κινητήρες τζετ να διασχίζουν τον αέρα και σηκώνει το κεφάλι του ψηλά θα πρέπει βλέπει μόνο γαλανόλευκα φτερά και εμβλήματα. Αν οι Τούρκοι θέλουν να επιδεκνύουν την αεροπορική ισχύ τους ας το κάνουν πετώντας κάνω από τούρκικα κεφάλια, για να αισθανθούν όλοι μαζί υπερηφάνεια και να δοξάσουν την αεροπορία τους. Οι Έλληνες θέλουν ασφάλεια και πάνω από τα κεφάλια τους πρέπει να αποφεύγονται και οι εμπλοκές και οι καταδιώξεις και οι αερομαχίες.

Δεν υπάρχει πόλεμος σε εξέλιξη. Αν υπάρξει ατύχημα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε περίπτωση εγγύτητας με κατωκημενο τόπο, οι απώλειες των αθώων αμάχων θα ναι δυσβάστακτες και ανεπίτρεπτες. Οι διαφορές των επανδρωμένων ( κανονικών) αεροσκαφών με τα drones είναι βέβαια ότι ο χειριστής του αεροσκάφους «παίζει» τη ζωή του σε όλες του τις επιλογές, ενώ ο καθησυχασμένους χειριστής του drone, παίζει με τη ζωή των συμπατριωτών μας.

Απορώ πραγματικά με αυτή την επιλογή της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ που στα πλαίσια του νέο οθωμανικού αναθεωρητισμού δεν διστάζει να διακινδυνεύσει με τις υπερπτήσεις ενδεχόμενες από λάθος τους ( και δικιά τους απόλυτη ευθύνη) απώλειες δεκάδων Ελλήνων, για να δηλώσουν την πολιτική τους δυσαρέσκεια ή ενόχληση ή ενδεχομένως ισχύ(;).

Αν συμβεί κάτι τέτοιο , όπως λένε συχνά και οι ίδιοι κατά την προσφιλή τους έκφραση το ελληνικό αίμα δεν θα μείνει στο χώμα και η ΝΑΤΟική συνοχή όπως και νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα αποτελέσουν εκ των πραγμάτων ανάμνηση. Ας συνετιστούν λοιπόν οι Τούρκοι αναθεωρητές όσο είναι καιρός και πριν να γίνει κάτι τραγικό και απευκταίο, γιατί οι Έλληνες δεν είμαστε αναλώσιμοι για να δείχνει ο κ Ερντογαν τις ενοχλήσεις και την απαξία του προς το λαό μας και την κυβέρνηση μας.

Πιστεύω ότι οι τουρκικές ( από όσο τους ξέρω από το παρελθόν) στρατιωτικές ηγεσίες, όπως και οι διπλωματικές μπορούν να τα καταλάβουν αυτά όλα ευκολότερα και να τα εξηγήσουν πειστικά όπου χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.