Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ: Δύο ελληνικά C-130 στην Πορτογαλία, τρία στο Ισραήλ για επαναφορά σε πτητική κατάσταση

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση με θέμα «Δυσανάλογη ενίσχυση στόλου τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν...









Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση με θέμα «Δυσανάλογη ενίσχυση στόλου τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έχει ενεργοποιηθεί πρόγραμμα εκτέλεσης εργοστασιακής συντήρησης δύο αεροσκαφών C-130 στην Πορτογαλία, με το πρώτο να βρίσκεται ήδη εκεί, και ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες ενεργοποίησης παρόμοιου προγράμματος για τρία C-130 στο Ισραήλ. Επιπλέον, περιέγραψε τις κινήσεις που γίνονται ώστε να υπάρξει σταδιακή βελτίωση της διαθεσιμότητας των C-130 μέσα στο 2023.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει:

«Κατ’ αρχάς, όσον αφορά στην αύξηση της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών (Α/Φ) C-130, αποτελεί έντονη απαίτηση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) η ελαχιστοποίηση των χρόνων παραμονής των συγκεκριμένων Α/Φ στην εταιρεία ΕΑΒ ΑΕ, που τελούν σε αναμονή εκτέλεσης Εργοστασιακής Συντήρησης (ΕΣ), και παράλληλα, η εν συνεχεία υποστήριξη των διαθέσιμων Α/Φ με την εκτέλεση των απαιτούμενων προμηθειών και επισκευών υλικών.

Για την άμβλυνση των προβλημάτων συσσώρευσης Α/Φ C-130 στην εταιρεία ΕΑΒ ΑΕ έχουν εκδηλωθεί οι ακόλουθες ενέργειες:Ενεργοποιήθηκε πρόγραμμα εκτέλεσης 6ετούς ΕΣ δύο Α/Φ σε φορέα συντήρησης του εξωτερικού, μέσω της ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency (NSPA). Το ένα (1) από τα ανωτέρω Α/Φ έχει ήδη μεταβεί στην εταιρεία ΟGΜΑ Πορτογαλίας.
Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες ενεργοποίησης νέου προγράμματος εκτέλεσης 6ετούς ΕΣ σε επιπλέον τρία Α/Φ, μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ.


Παράλληλα, για την εν συνεχεία υποστήριξη των Α/Φ C-130 έχουν εκδηλωθεί οι ακόλουθες ενέργειες:Βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ (FMS GR-D-QAL), για την παροχή στην ΠΑ υλικών και υπηρεσιών.

Υλοποιείται το Πρόγραμμα Νο.9 της Συμφωνίας SSI/2019 μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της εταιρείας Lockheed-Martin, που επίσης αφορά στην παροχή υλικών και υπηρεσιών υποστήριξης για τα εν λόγω Α/Φ. Μέσω αυτού, εκτελούνται ήδη επισκευές σε σημαντικό αριθμό μείζονων και κρίσιμων υλικών, συμπεριλαμβανομένων αεροκινητήρων και ελίκων.

Με βάση τα προαναφερόμενα και σε συνδυασμό με τις εκτιμώμενες αποδόσεις Α/Φ C-130 από την ΕΑΒ ΑΕ, αναμένεται η σταδιακή αύξηση της διαθεσιμότητας των υπόψη Α/Φ εντός του έτους 2023.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.