Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ευλογιά των πιθήκων: «Καμπανάκι» του ΠΟΥ – «Ο ιός θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη το καλοκαίρι»

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, προειδοποίησε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμι...









Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, προειδοποίησε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς Κλούγκε, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (20.5.2022).

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, δήλωσε σήμερα πως ανησυχεί ότι η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσε να επιταχυνθεί στην Ευρώπη καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για πάρτι και φεστιβάλ μέσα στο καλοκαίρι.

«Καθώς μπαίνουμε στη θερινή περίοδο στην ευρωπαϊκή περιοχή, με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, καθώς τα κρούσματα που ανιχνεύονται αυτήν τη στιγμή είναι μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα και τα συμπτώματα είναι άγνωστα σε πολλούς, τόνισε ο Κλούγκε.

Πάνω από 100 τα ήδη καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ευρώπη

Περισσότερα από 100 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, μιας ιογενούς λοίμωξης, αναφέρθηκαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα πολλά ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν και στην Ολλανδία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο την κυβερνητική υπηρεσία υγείας. Κρούσματα έχουν αναφέρει μεταξύ άλλων η Βρετανία, Ισπανία, η Γαλλία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Περισσότερα από 100 κρούσματα της ιογενούς λοίμωξης, η οποία εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής και είναι συνήθως ήπιας μορφής, έχουν πρόσφατα αναφερθεί εκτός των χωρών της Αφρικής όπου είναι ενδημική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.