Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Αρνείται να θάψει τους νεκρούς στρατιώτες της – Σε ουκρανικά ψυγεία εγκαταλελειμμένα πτώματα

Η Ρωσία δεν θάβει τους νεκρούς στρατιώτες της από τον πόλεμο στην Ουκρανία και εγκαταλείπει τα πτώματα στα πεδία των μαχών, τα οποία έχουν ...









Η Ρωσία δεν θάβει τους νεκρούς στρατιώτες της από τον πόλεμο στην Ουκρανία και εγκαταλείπει τα πτώματα στα πεδία των μαχών, τα οποία έχουν περισυλλέξει οι ουκρανικές δυνάμεις και τοποθετήσει σε ειδικά τρένα ψυγεία, αναμένοντας την τελική απόφαση της Μόσχας.

Μάλιστα, το Al Jazeera παρουσίασε σχετικό βίντεο, στο οποίο σημειώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το τηλεοπτικό δίκτυο, οι νεκροί φορούν τις στρατιωτικές τους στολές, που είναι όμοιες με τις στολές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης, έδειξε ως αποδεικτικά στοιχείο του γεγονότος ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που έχει ετικέτα στην ρωσική γλώσσα που δείχνει ότι έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Technicom της Αγίας Πετρούπολης.



Παράλληλα, στα ρούχα ενός από τους νεκρούς στρατιώτες υπάρχει το διακριτικό στολής που γράφει «Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας».




Στο βίντεο δείχνουν διακριτικά του Σώματος αλεξιπτωτιστών, ενώ η δημοσιογράφος χαρακτηρίζει το σκοτωμένο στρατιώτη «αλεξιπτωτιστή των επίλεκτων μονάδων». Στα ρούχα του βρέθηκε σακουλάκι με πλήθος χρυσών κοσμημάτων.



Η στάση της Ρωσίας

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Λιαμζίν, δήλωσε ότι η Ρωσία αρνείται να περισυλλέξει τους νεκρούς της από τα πεδία των μαχών.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι αν η ρωσική κυβέρνηση δεν αλλάξει την στάση της στο θέμα αυτό, τότε η Ουκρανία θα αναλάβει με δικά της έξοδα τις κηδείες τους.

Παρόλα αυτά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τις εν λόγω πληροφορίες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει για τελευταία φορά στις 25 Μαρτίου ότι στην Ουκρανία 1351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.