Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο χτύπημα της Μοσάντ; Ιράν: Θανατηφόρα έκρηξη σε άκρως απόρρητο στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στην Τεχεράνη

  Μόλις δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του συνταγματάρχη της δύναμης Quds στην καρδιά της Τεχεράνης Στις 25 Μαΐου, το ιρανικό υπουργείο Άμυνα...





 

Μόλις δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του συνταγματάρχη της δύναμης Quds στην καρδιά της Τεχεράνης Στις 25 Μαΐου, το ιρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας μηχανικός σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα έκρηξης στο στρατιωτικό συγκρότημα Παρτσίν που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη.

Ένας άλλος μηχανικός τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ερευνητική μονάδα μέσα στο άκρως απόρρητο στρατιωτικό συγκρότημα.

«Την Τετάρτη [24 Μαΐου] το απόγευμα, σε ατύχημα που έλαβε χώρα σε μια από τις ερευνητικές μονάδες του Υπουργείου Άμυνας στην περιοχή Παρτσίν, ο μηχανικός Εχσάν Καντμπεϊγκί μαρτύρησε και ένας από τους συναδέλφους του τραυματίστηκε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.


Το υπουργείο ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το στρατιωτικό συγκρότημα Παρτσίν, το οποίο βρίσκεται περίπου 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τεχεράνης, είναι γνωστό ότι είναι το σπίτι πολλών βιομηχανικών και ερευνητικών μονάδων.

Το θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του συνταγματάρχη της δύναμης Quds, Χασάν Σαγιάντ Κονταγιαρί. Ο ανώτερος αξιωματικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην καρδιά της Τεχεράνης από δύο δράστες που κινούνταν με μοτοσικλέτα. Η Μοσάντ, η εθνική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Η Μοσάντ μπορεί επίσης να ενεπλάκη στο επεισόδιο του στρατιωτικού συγκροτήματος Παρτσίν. Τα τελευταία χρόνια, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατηγορήθηκαν για πολλές επιθέσεις δολιοφθοράς που είχαν στόχο βασικές στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις σε όλο το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ.

Το Ισραήλ εργάζεται ασταμάτητα για να σαμποτάρει τις συνεχιζόμενες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 καθώς και για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αναπτύξει περαιτέρω τις συμβατικές στρατιωτικές της ικανότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.