Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον τουρκικό στρατό ο αριθμός των επαγγελματιών για πρώτη φορά ξεπέρασε τον αριθμό των στρατευσίμων

Ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό των στρατευσίμων, φτάνοντας το 55...





Ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό των στρατευσίμων, φτάνοντας το 55% της τακτικής δύναμης του στρατού, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Αυτό ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Τετάρτη, επικαλούμενη την έκθεση του υπουργείου Άμυνας για τα αποτελέσματα του 2021

Αν το 2017 οι επαγγελματίες αντιστοιχούσαν στο 38% του προσωπικού του τουρκικού στρατού, ή 156 χιλιάδες άτομα, τότε το 2021 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 55%, ή 216 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό.

Ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού που στρατολογήθηκε για την καθορισμένη περίοδο μειώθηκε από 259 χιλιάδες σε 175 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύει η «Cumhuriyet».

Η εφημερίδα εφιστά επίσης την προσοχή στη μείωση σε πέντε χρόνια του αριθμού του τουρκικού στρατού - από 453.000 στρατιώτες το 2017 σε 430.000 στο παρελθόν.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στο ΝΑΤΟ μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις των Η.Π.Α. ως προς τον αριθμό και τη σύνθεση μάχης.

Αποτελούνται από τρεις τύπους στρατευμάτων: επίγειες δυνάμεις, αεροπορία και ναυτικό.

Η συγκρότηση των σύγχρονων Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα, που υπολογίζεται μέχρι το 2033.

«Moskovskiy komsomolets»
--
The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.