Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κωνσταντίνος Κόρκας: «Ύστατο Χαίρε» στον τελευταίο Ιερολοχίτη ΦΩΤΟ-BINTEO

Το μεσημέρι της Τρίτης σύσσωμη η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνόδευσε τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα στην τελευτ...








Το μεσημέρι της Τρίτης σύσσωμη η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνόδευσε τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα στην τελευταία του κατοικία.

του Χρήστου Μαζανίτη

Κάτω από έντονα συγκινησιακό κλίμα και με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είπε το ύστατο χαίρε στον τελευταίο Ιερολοχίτη, Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα, που άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την κατάθεση στεφάνου στο ετήσιο μνημόσυνο Καταδρομέων – Ιερολοχιτών, στο μνημείο στο Καβούρι.











Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστησαν στην Εξόδιο Ακολουθία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, που τελέσθηκε στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Στον εκλιπόντα απεδόθησαν οι προβλεπόμενες τιμές και η τελετή πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ο αείμνηστος Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας υπήρξε ο τελευταίος ίσως μιας ηρωικής και δοξασμένης Γενιάς που την επέλεξε η Μοίρα αλλά κι η ίδια ανταποκρίθηκε σ’ αυτό το κάλεσμα και επέλεξε να ζήσει μέσα στον κίνδυνο, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στην Ελευθερία. Και το έκανε. Το έκανε με κόπο, ιδρώτα και πολύ αίμα!!!» ανέφερε στο επικήδειο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απευθύνοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ», διότι όπως τόνισε «είχα το μεγάλο προνόμιο να με τιμήσει με τη φιλία του, είχα την τύχη να μαθητεύσω κοντά του και να γνωρίσω από πρώτο χέρι την βαθιά πατριωτική και

διδακτική προσωπικότητά του», για να καταλήξει:

«Νομίζω πως μόνον τέτοιοι άνθρωποι είναι καλύτερο να γεννιούνται, οι οποίοι αν και έλαβαν θνητά σώματα, άφησαν αθάνατη μνήμη εξαιτίας της ανδρείας τους»

Αντίο Στρατηγέ, αντίο Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδελφέ εν Όπλοις!!

Αντίο Μεγάλε και Πανάξιε Έλληνα!

Αντίο Άξιο Τέκνο της Πατρίδος!

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρευρέθησαν επίσης οι Βουλευτές κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επίτιμος ΑΓΕΣ Στγος ε.α Φραγκούλης Φράγκος, ο τέως ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος ΑΓΕΣ Στγος ε.α Αλκιβιάδης Στεφανής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.