Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γεωλόγοι θα ανοίξουν κρύσταλλο ηλικίας 830 εκατ. ετών που μπορεί να έχει μέσα του αρχαίους ζωντανούς μικροοργανισμούς

Η Bonnie Baxter, βιολόγος στο Westminster College δήλωσε ότι η ομάδα της Benison θα μπορούσε να βρει στοιχεία εξωγήινης ζωής από σχεδόν ένα...






Η Bonnie Baxter, βιολόγος στο Westminster College δήλωσε ότι η ομάδα της Benison θα μπορούσε να βρει στοιχεία εξωγήινης ζωής από σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν

Οι γεωλόγοι σχεδιάζουν να ανοίξουν έναν κρύσταλλο ηλικίας 830 εκατομμυρίων ετών που μπορεί να έχει μέσα του αρχαίους ζωντανούς μικροοργανισμούς.

Επιστήμονες από τη Γεωλογική Εταιρεία της Αμερικής δημοσίευσαν για πρώτη φορά τα ευρήματά τους σχετικά με τον κρύσταλλο από βραχώδες αλάτι στο περιοδικό Geology νωρίτερα αυτό το μήνα. Λένε ότι οργανικά στερεά επιπλέουν μέσα στο πετρώδες αλάτι, γνωστό και ως χαλίτης, και η οργανική ύλη φαίνεται να είναι κύτταρα προκαρυωτών και φυκών.

"Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι μικροοργανισμοί από αλατούχα περιβάλλοντα απόθεσης μπορούν να παραμείνουν καλά διατηρημένοι στον αλογόλιθο για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και μπορούν να ανιχνευθούν in situ μόνο με οπτικές μεθόδους. Η μελέτη αυτή έχει συνέπειες για την αναζήτηση ζωής τόσο σε γήινα όσο και σε εξωγήινα χημικά ιζηματογενή πετρώματα", αναφέρεται στη μελέτη.


Η Kathy Benison, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, δήλωσε στο NPR ότι η ομάδα της πρόκειται να ανοίξει τον κρύσταλλο για να επιβεβαιώσει αν τα οργανικά αντικείμενα είναι ακόμη ζωντανά.

"Υπάρχουν μικροί κύβοι του αρχικού υγρού από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το αλάτι. Και η έκπληξη για εμάς είναι ότι είδαμε επίσης σχήματα που συνάδουν με αυτό που θα περιμέναμε από μικροοργανισμούς. Και θα μπορούσαν να εξακολουθούν να επιβιώνουν μέσα σε αυτό το διατηρημένο μικροβιότοπο ηλικίας 830 εκατομμυρίων ετών", δήλωσε ο Benison.


  


Η ίδια δήλωσε ότι υπάρχει "πολλή λεπτομερής δουλειά που συνεχίζεται εδώ και χρόνια για να καταλάβουμε πώς" να φέρουμε μικροοργανισμούς ηλικίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών πίσω στον σύγχρονο κόσμο "με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο".

Η Bonnie Baxter, βιολόγος στο Westminster College στο Salt Lake City, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι η ομάδα της Benison θα μπορούσε να βρει στοιχεία εξωγήινης ζωής από σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.