Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναμένεται επιχείρηση λαθροεισβολής...!!! 70 σκάφη με 2.000 στελέχη του Λιμενικού Σώματο σε επαγρύπνηση για να αποτραπούν νέες μεταναστευτικές ροές!

Η Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα από τις 24 Μαΐου μέχρι και σήμ...









Η Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα από τις 24 Μαΐου μέχρι και σήμερα υπάρχει αυξανόμενη τάση όσον αφορά τα περιστατικά στην ακτογραμμή μεταξύ Σάμου Χίου Λέσβου και Φαρμακονησίου.

25 περιστατικά

Μόνο την Δευτέρα που μας πέρασε εννέα σκάφη ιστιοφόρα και τέσσερις λέμβοι συντονισμένα με 600 περίπου άτομα προσπάθησαν να περάσουν την οριογραμμή και να μπουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Στο σύνολο, όλη την εβδομάδα είχαμε 25 περιστατικά με 1.078 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν έγκαιρα από τις Ελληνικές αρχές με αποτέλεσμα να ενημερώσουν στην συνέχεια τις τουρκικές αρχές ώστε να παρέμβουν.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, υπήρξε και η περίπτωση ενός περιστατικού που συνέβη στη Ρόδο όπου συνελήφθησαν 9 άτομα και ύστερα από καταδίωξη ο διακινητής τους. Συνολικά σε όλη την ακτογραμμή επιχειρούν περίπου 70 σκάφη με 2.000 στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Frontex και του πολεμικού Ναυτικού.

4.000 μετανάστες

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αν και παρατηρείται αύξηση της πίεσης από πλευράς της γείτονας όσον αφορά το μεταναστευτικό προσφυγικό, μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται αύξηση των ροών αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα περίπου 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει στην Ελλάδα.

Στη Ζερβού

Αν σκεφτεί κανείς ότι την περσινή χρονιά είχαμε 8.000 περίπου στο σύνολό τους πρόσφυγες που είχαν έρθει στην χώρα, καταλαβαίνει κάποιος ότι είμαστε περίπου στον ίδιο αριθμό ή ίσως και λίγο μεγαλύτερο από πέρυσι.

Στην δομή πού βρίσκεται στη Ζερβού της Σάμου ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται σε αυτή δεν έχει ξεπεράσει τα 400 άτομα.




Με θερμικές κάμερες

Η όλη προσπάθεια γίνεται συντονισμένα από τις Λιμενικές Αρχές σε συνεργασία με τις αστυνομικές. Συγκεκριμένα τα στελέχη του λιμενικού επιχειρούν νυχθημερόν σε όλη την θαλάσσια περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία των νησιών οι συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες επιτηρούν τα στενά, ώστε να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση που κάποιοι από τους δουλέμπορους προσπαθήσουν να περάσουν προς τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου πρόσφυγες και μετανάστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.