Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εβδομάδα καύσωνα με 38άρια από την Τετάρτη, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες ανά περιοχή - Δείτε χάρτες

Καύσωνας προ των πυλών - Η πιο ζεστή ημέρα η Πέμπτη - Πότε υποχωρεί το κύμα ζέστης - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες ανά πόλη «Κύμα» ζέστη...









Καύσωνας προ των πυλών - Η πιο ζεστή ημέρα η Πέμπτη - Πότε υποχωρεί το κύμα ζέστης - Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες ανά πόλη

«Κύμα» ζέστης αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα το θερμόμετρο ανανέμεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς σε αρκετές περιοχές από την Τετάρτη.

Η πιο ζεστή ημέρα θα είνα η Πέμπτη με τον καύσωνα να διαρκεί μέχρι και το Σάββατο.

Η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου και τους 35 βαθμούς σε Λάρισα και Βοιωτία.

Ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, λίγες μόνο ημέρες πριν μας αποχαιρετίσει ο μήνας Μάιος.




Βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια θάλασσα, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που διαμέσου της κεντρικής Ευρώπης εκτείνεται ως τη Ν. Ισπανία, κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά.

Η χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), θα βρίσκεται υπό την επίδραση των υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα την επικράτηση ασθενών ανέμων και ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ορεινά κυρίως της Β. Ελλάδας, όπου το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς.

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, από πλευράς ανέμων και προοπτικής βροχών η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Εκτιμάται ότι στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που δεν φθάνουν οι θαλάσσιες αύρες οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν από 35 ως 37 βαθμούς, όπως εκτιμά ο Δημήτρης Ζιακόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.