Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία παζαρεύει επαναπατρισμό 33 δήθεν «τρομοκρατών» Κούρδων, για να συμφωνήσει σε ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Τον επαναπατρισμό 33 ανθρώπων στην Τουρκία, επιδιώκει η Άγκυρα για να άρει τις αντιρρήσεις της στην εισδοχή Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤ...









Τον επαναπατρισμό 33 ανθρώπων στην Τουρκία, επιδιώκει η Άγκυρα για να άρει τις αντιρρήσεις της στην εισδοχή Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία σε γενικές γραμμές, συμφωνεί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Ντι Μάιο.

Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, η Τουρκία εναντιώνεται σε μία ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, επειδή η Σουηδία και η Φινλανδία δεν έχουν δώσει την έγκρισή τους για τον επαναπατρισμό 33 ανθρώπων στην Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία συνδέονται με οργανώσεις που θεωρεί τρομοκρατικές.

Η Τουρκία λέει, συγκεκριμένα, πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν διασυνδέσεις με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ή με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η Σουηδία και η Φινλανδία απέρριψαν 19 αιτήματα και έχουν αφήσει αναπάντητα πέντε, μετέδωσε η τουρκική κρατική ραδιοτηλεόραση TRT Haber, επικαλούμενη το υπουργείο Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως εννέα αιτήματα βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.