Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε χαντάκια θα τους βρούνε... Πανεπιστήμιο στον Καναδά έβαλε σε αφίσα 2 γυναίκες με χιτζάμπ να φιλιούνται μεταξύ τους

  Το Πανεπιστήμιο Western στον Καναδά θέλησε να εντείνει τον αγώνα κατά της ομοφοβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέβασε μια εικόνα που...

 







Το Πανεπιστήμιο Western στον Καναδά θέλησε να εντείνει τον αγώνα κατά της ομοφοβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέβασε μια εικόνα που περιείχε δύο γυναίκες με χιτζάμπ να φιλιούνται μεταξύ τους. Αυτό προσέβαλε μια μουσουλμανική κοινότητα στο Οντάριο, η οποία αντέδρασε πολύ έντονα. Το πανεπιστήμιο αφαίρεσε γρήγορα το μήνυμα από το Διαδίκτυο.

Στις 17 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Διφοβίας, Τρανσφοβίας και Διαφυλοφοβίας, γνωστή και ως Idahot, το πανεπιστήμιο ανήρτησε μια εικόνα. Αλλά αντί για υποστήριξη και κατανόηση, υπήρχε θυμός και απόρριψη. Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους στον Καναδά, η εικόνα ήταν "ακατάλληλη" και "ασεβής". Αιτία της δυσαρέσκειας ήταν το γεγονός ότι δύο γυναίκες που φορούσαν χιτζάμπ φιλιόντουσαν μεταξύ τους.

Προσβλητική ανάρτηση για το Ισλάμ


Το χιτζάμπ, η ισλαμική μαντήλα που φορούν πολλές γυναίκες, θεωρείται θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο. Το γεγονός ότι το Δυτικό Πανεπιστήμιο το συνέδεσε με την ομοφυλοφιλία έτσι απλά δεν άρεσε σε όλους. "Ντροπή σου, Western, που δημοσίευσες μια τόσο προσβλητική ανάρτηση για τη θρησκεία μου", απάντησε κάποιος στο Instagram. Σε απάντηση, οι σχολικοί αξιωματούχοι φάνηκαν αρχικά να υποστηρίζουν την αφίσα, σημειώνοντας ότι κατανοούν "πόσο σύνθετο και διατομεακό είναι αυτό το θέμα" και ότι "οι εικόνες μπορεί να αναστατώσουν ορισμένους μουσουλμάνους".

Ωστόσο, η πίεση αυξήθηκε. Τοπική Iman Abd Alfatah Twakkal, απάντησε. "Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα του καθενός, όπως προστατεύονται από τον νόμο του Οντάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε. "Ενώ κατανοούμε ότι η πρόθεση είναι να προωθηθεί η ένταξη, η αφίσα κάνει το αντίθετο. . η τοποθέτηση ενός ισλαμικού θρησκευτικού συμβόλου σε αυτό το πλαίσιο είναι ακατάλληλη".

Αναφορά


Η αφίσα οδήγησε επίσης σε ένα ψήφισμα που ζητούσε από το σχολείο να αφαιρέσει την εικόνα των μουσουλμάνων γυναικών. Η αίτηση συγκέντρωσε περισσότερες από 30.000 υπογραφές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην εισαγωγή, η αίτηση περιγράφει το φιλί ως "σεξουαλική πράξη". "Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται για επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤ+ και ότι αναγνωρίζεται η ύπαρξη queer μουσουλμάνων", αναφέρεται στην αίτηση. "Αυτό που απεικονίζεται είναι εξαιρετικά ασεβές, αναίσθητο και εντελώς παραπλανητικό για τη μουσουλμανική κοινότητα στο σύνολό της".

"Θα πρέπει επίσης να καταστεί σαφές ότι όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι δεν έχουν το δικαίωμα να μας λένε τι θεωρούμε προσβλητικό και τι όχι". Γράφεται επίσης ότι το πανεπιστήμιο "συνέβαλε στη σεξουαλικοποίηση και τη φετιχοποίηση του χιτζάμπ". Η απόφαση είναι πολύ ξεκάθαρη και χαρακτηρίζεται από τη γλώσσα του woke. "Η μουσουλμανική κοινότητα δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψει στους εποίκους να αμφισβητήσουν το δικαίωμά μας να είμαστε θυμωμένοι. Η απάντηση του Δυτικού Πανεπιστημίου είναι εθνοκεντρισμός και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα αγαπημένο στοιχείο της θρησκείας μας για να προπαγανδίσει αυτό που θεωρεί άξιο. Ανεξάρτητα από τις ανησυχίες της μουσουλμανικής κοινότητας".

Την Τετάρτη, ένας υπάλληλος του πανεπιστημίου που εποπτεύει την ισότητα, την πολυμορφία και την ένταξη εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι η εικόνα είχε αφαιρεθεί. Στη θέση της ήταν μια νέα εικόνα. "Πιστεύουμε ότι αυτό παρέχει μια ευκαιρία για μια γνήσια, προσεκτική συζήτηση σχετικά με το πώς να υποστηρίξουμε καλύτερα τα μέλη της Queer μουσουλμανικής κοινότητας, καθώς και τα μέλη όλων των θρησκειών και καταβολών της κοινότητας 2SLGBTQ+", δήλωσε το μέλος του προσωπικού. "Για να προωθήσουμε αυτή τη συζήτηση, αφαιρέσαμε την εικόνα από την ανάρτηση, ώστε να μην αποσπάσουμε την προσοχή από αυτές τις σημαντικές συζητήσεις".

Οι τοπικοί θρησκευτικοί ηγέτες παρενέβησαν επίσης. Είπαν ότι λυπούνται για την αυξανόμενη πόλωση στην κοινωνία. Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Yasmine Mohammed σκέφτηκε διαφορετικά. "Οι ομοφοβικοί μουσουλμάνοι προσβλήθηκαν από ένα μήνυμα του πανεπιστημίου που προοριζόταν να υποστηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, οπότε το ΔΙΑΓΡΑΨΑΝ. Είμαστε κατά της ομοφοβίας... εκτός βέβαια αν οι ομοφοβικοί θυμώσουν, τότε βέβαια θα συνθηκολογήσουμε ευχαρίστως με τους ομοφοβικούς".


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.