Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντός του 2023 θα αρχίσει η παραλαβή των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών P-3B Orion

Εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός δυο- τριών ετών «Ηέναρξη παραλαβών των Εκσυγχρονισμένων Μέσης Ζωης (ΕΜΖ) αεροσκαφών ναυτικών επιχει...






Εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός δυο- τριών ετών

«Ηέναρξη παραλαβών των Εκσυγχρονισμένων Μέσης Ζωης (ΕΜΖ) αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B Orion είναι προγραμματισμένη εντός του 2023 και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο – τριών ετών».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε επίσης ότι η ανάπτυξη του λογισμικού ΜΙΜS, καθώς και ο εργαστηριακός έλεγχος μέσω προσομοίωσης έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς εντός χρονοδιαγράμματος».



«Το εν λόγω λογισμικό» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «προβλέπεται να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί επί των αεροσκαφών σύμφωνα με προγραμματισμό των εργασιών αναβάθμισης, προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο παραλαβής κατά την παράδοση των αεροσκαφών με βάση με το προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, Απόστολος Πάνας, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Αρβανιτίδης ,Ιλχάν Αχμέτ, Χρήστος Γκόκας, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Αναβάθμιση των πέντε (5) αεροσκαφών P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε τη σημαντική εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι “η υφιστάμενη διολίσθηση του χρονοδιαγράμματος εκτός των επιπτώσεων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οφείλεται και στην έλλειψη έμπειρου τεχνικού προσωπικού στην ΕΑΒ, το οποίο το τελευταίο διάστημα μειώθηκε περαιτέρω λόγω μετακινήσεων του σε έτερα προγράμματα εντός της ΕΑΒ, όπως το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκάφων F-16”.

Τέλος επανέλαβε ότι το ΥΠΕΘΑ αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο με την ΕΑΒ ΑΕ, σε προγράμματα που εξελίσσονται για ιπτάμενα μέσα του και έχει την αξίωση της πιστής εφαρμογής των συμπεφωνημένων με την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.