Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μας το φέρνει σιγά σιγά... Κορυφαίος επιστήμονας SETI: Εάν δεχθούμε εξωγήινη εισβολή «τελειώσαμε»

Αν εισβάλλουν ποτέ εξωγήινοι στη Γη, οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την ολοκληρωτική καταστροφή τους, υποστήριξε ένας κορυφαίο...






Αν εισβάλλουν ποτέ εξωγήινοι στη Γη, οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την ολοκληρωτική καταστροφή τους, υποστήριξε ένας κορυφαίος «κυνηγός εξωγήινων».

Ο Σεθ Σόστακ (Seth Shostak), ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI που ερευνά για σήματα εξωγήινης ζωής, είπε ότι αν συνέβαινε ποτέ ένας «Πόλεμος των Κόσμων», σίγουρα θα χάναμε.

«Αν θελήσουν να έρθουν εδώ και να ισοπεδώσουν το Σουίντον, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είπε στην Daily Star.

Ο Σόστακ συνέκρινε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και τους εξωγήινους με τον Χριστόφορο Κολόμβο, όταν ο Ευρωπαίος εξερευνητής εισέβαλε για πρώτη φορά στα εδάφη τους τον 15ο αιώνα.

«Πες ότι έχεις ένα σχέδιο, αλλά είναι σαν οι Ινδιάνοι της Καραϊβικής να σχεδιάζουν τι θα κάνουν εαν δουν τον Χριστόφορο Κολόμβο να εμφανίζεται στον ορίζοντα», εξήγησε.

«Θα μπει σε μερικές μικρές βάρκες και θα έρθει να “προσγειωθεί” στο νησί σας. Τι θα κάνετε για αυτό;».

«Να έχετε υπόψη σας ότι, οποιοιδήποτε εξωγήινοι ταξιδιώτες καταφέρουν να φτάσουν σε εμάς θα είναι πολύ πιο προηγμένοι τεχνολογικά.

»Οι καλύτεροι πύραυλοί μας χρειάζονται 100.000 χρόνια για να φτάσουν στο επόμενο αστέρι, πόσο μάλλον σε ένα όπου μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι.

»Επομένως, η έπαρση που βλέπετε στις ταινίες όπου νικάμε τους εξωγήινους εισβολείς είναι ανοησία».

Πρόσθεσε ότι η μόνη μας επιλογή θα ήταν ενδεχομένως να διαπραγματευτούμε με τον εξωγήινο πολιτισμό.

Αλλά ακόμη και αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα καθώς οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι παγκόσμιοι θεσμοί, όπως ο ΟΗΕ, δεν παίρνουν στα σοβαρά τις εισβολές εξωγήινων.

Υποστήριξε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του στο Ινστιτούτο SETI, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση που σαρώνει το διάστημα για εξωγήινη ζωή, ασκούν πιέσεις στον ΟΗΕ εδώ και χρόνια για να υιοθετήσει ένα πρωτόκολλο σε περίπτωση προσγείωσης εξωγήινων.

Εν τω μεταξύ, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει περισσότερα από 2.000 αστέρια που μπορούν να «ρίξουν μια ματιά» στη Γη.

Αν εξωγήινοι ζουν σε κάποιο από αυτά τα ηλιακά συστήματα και έχουν την ίδια τεχνολογική πρόοδο με τον πλανήτη μας, τότε θα μπορούσαν να μας δουν.

Ο Σόστακ ισχυρίστηκε ότι η έρευνα θα βοηθούσε την ομάδα του να επικεντρωθεί στα ηλιακά συστήματα που έχουν θέα στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.