Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενεργοποιήθηκαν και οι πύραυλοι S-300 στην Κρήτη... Πρόσω ολοταχώς για Αιγαίο το αεροπλανοφόρο USS Truman

”Πετάτε πάνω από την Γαλάζια Πατρίδα” αναφέρουν προκλητικά τουρκικά ΜΜΕ που ανακινούν και θέμα Δ.Θράκης Νέα τροπή παίρνει η τουρκική προκλη...








”Πετάτε πάνω από την Γαλάζια Πατρίδα” αναφέρουν προκλητικά τουρκικά ΜΜΕ που ανακινούν και θέμα Δ.Θράκης

Νέα τροπή παίρνει η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αφού ο Ερντογάν θέλει να προκαλέσει κρίση στο Αιγαίο την περίοδο που οι ΗΠΑ, έχουν επικεντρωθεί στην Ουκρανία και τον Εύξεινο Πόντο, έχοντας κυρίως τα δικά του σχέδια, και όχι κατά νου να υλοποιήσει αυτά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

Για τον λόγο αυτόν, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Truman (CVN-75) απέπλευσε από την Τεργέστη και τώρα πλέει στη νότια Αδριατική Θάλασσα με κατεύθυνση νότια προς το Αιγαίο, ενώ γαλλικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πετά στο Νότιο Αιγαίο.

USS Truman (CVN-75) has departed from Trieste and now is sailing in the southern Adriatic Sea southbound.
The Mediterranean Naval Report has been updated#NATO #Russia #Ukraine #RussianUkraineWar pic.twitter.com/Bc8vojWDkP— Itamilradar (@ItaMilRadar) April 28, 2022



New central Mediterranean mission for this French Navy Bréguet Atlantique ATL2 (reg. 18) departed from NAS Lorient pic.twitter.com/42Iursh5HC— Itamilradar (@ItaMilRadar) April 29, 2022

Οι Αμερικανοί, μετά την άρνηση προς το παρόν της Άγκυρας να συνδράμει με το ΝΑΤΟ με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στον Εύξεινο Πόντο, διαβλέπουν “άγριες” διαθέσεις από τους Τούρκους με στόχο τα ενεργειακά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες μετακινήθηκαν σε χώρους διασποράς ελληνικές μονάδες αεράμυνας, ενώ όπως έγινε γνωστό ενεργοποιήθηκαν και οι ελληνικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300 στην Κρήτη, σε συνδυασμό με πτήσεις ελληνικών AWACS και UAV τύπου HERON στο Αιγαίο, κάτι που δείχνει ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια το επόμενο διάστημα.

Επίσης σε συνέχεια χθεσινή είδησης, τελικά η Λευκωσία έχει εκδώσει NAVTEX, για ΝΔ της Κύπρου, που αφορούν εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενώ αν συνεχιστεί η τουρκική δραστηριότητα τόσο το Ισραήλ όσο και η Αίγυπτος θα κινητοποιηθούν αναλόγως, αφού οι Τούρκοι παρά τις προσπάθειες δήθεν εξομάλυνσης, θέλουν την μερίδα του λέοντος στην Α.Μεσόγειο.

ZCZC MA0127 1400 UTC APR 2022
JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO
NAV WRNG NW 137/22PREPARATION WORKS FOR DRILLING OPERATIONS WILL BE CONDUCTED
FROM 27 APR 2022 IN THE AREA BOUNDED
BY THE FOLLOWING COORDINATES:33-37N 031-22E
33-37N 032-11E
33-17N 032-11E
33-17N 031-22EALL SHIPS ARE REQUESTED TO SAIL WITH CAUTION IN THE AFOREMENTIONED AREA.JRCC LARNACA/CYPRUS RADIO/5BA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.