Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στo ΚΕΤΘ οι Γερμανοί για τα Leopard–«Κλειδώνει» το μεγάλο «deal»-Το παρασκήνιο για μεταφορά Γερμανικού εργοστασίου στην Ελλάδα

Στο «μικροσκόπιο» τέθηκε και το ζήτημα της κατασκευής είτε τροχοφόρων είτε ερπυστριοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων για τα οποία ενδιαφέρεται...





Στο «μικροσκόπιο» τέθηκε και το ζήτημα της κατασκευής είτε τροχοφόρων είτε ερπυστριοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων για τα οποία ενδιαφέρεται η Ελλάδα με τη ΚΜW να προτείνει τα Boxer Lynx Puma και Marder

του Κώστα Σαρικά

Την επιβλητική πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής πέρασε το πρωί της Τετάρτης 13/04/2022 σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost κλιμάκιο εκπροσώπων της Γερμανικής εταιρείας Krauss Maffei Wegmann.To ραντεβού με τα ανώτατα Στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήρθε ως συνέχεια των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γερμανική κυβέρνηση στην προσπάθεια να «κλειδώσει» το μεγάλο «deal» για την αναβάθμιση των Ελληνικών leopard, την απόκτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις καινούργιων τεθωρακισμένων ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ με ταυτόχρονη μεταφορά Γερμανικού εργοστασίου σε Ελληνικό έδαφος.

Στην «καρδιά» των Ελλήνων «μαυροσκούφηδων» πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η πρώτη τεχνική συνάντηση των Γερμανών της KMW με εξειδικευμένα Στελέχη του ΓΕΣ κυρίως από το όπλο των τεθωρακισμένων. Με τους Γερμανούς να αναλύουν τι ακριβώς μπορεί να περιλαμβάνει το πακέτο αναβάθμισης το οποίο προσφέρουν για τα Ελληνικά Leopard και να δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα Ελλήνων Επιτελών τόσο για τα άρματα μάχης όσο και για τα Τεθωρακισμένα Οχήματα τα οποία μπορούν να αποκτηθούν από τον Στρατό Ξηράς προκειμένου να αντικαταστήσουν κυρίως τα υπέργηρα M-113.

Η αναβάθμιση αφορά το σύνολο των αρμάτων Leo 2 και προβλέπει ένα πλήρες πακέτο που αφορά το σύνολο του άρματος με έμφαση στα ηλεκτρονικά αλλά και τα παλαιότερα Leo 1 με τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος εντοπισμού στόχων και σκόπευσης. Με το project να αγγίζει το 1 δις με δεδομένο ότι όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε Ελληνικό έδαφος και με συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Επιπλέον στο «μικροσκόπιο» τέθηκε και το ζήτημα της κατασκευής είτε τροχοφόρων είτε ερπυστριοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων για τα οποία ενδιαφέρεται η Ελλάδα με τη ΚΜW να προτείνει τα Boxer Lynx Puma και Marder.

Είχε προηγηθεί στις 31 Μαρτίου η συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα Έρνστ Ράιχελ όπου το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Με την Ελληνική πλευρά να τονίζει ότι αίτημα της Αθήνας είναι μια πιθανή συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης πόσο μάλλον και για αγορά καινούργιων ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ να συνδυαστεί με τη μεταφορά Γερμανικού εργοστασίου σε Ελληνικό έδαφος. Άλλωστε η Ελλάδα διαθέτει όπως τονίστηκε τον μεγαλύτερο αριθμό Γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συνάντησης σήμερα (13/04/22) στον Αυλώνα αποτιμώνται ως θετικά ωστόσο όπως φαίνεται θα χρειαστεί μια σειρά επαφών η οποία πέρα από το τεχνικό θα γίνει και σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να προχωρήσει η μεγάλη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.