Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λογικό... ΗΠΑ : Η τιμή του μελλοντικού μαχητικού NGAD υπερδιπλάσια από αυτή του F-35

Το μυστικό μελλοντικό πρόγραμμα μαχητικών Next Generation Air Dominance της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι το πιο ακριβό...








Το μυστικό μελλοντικό πρόγραμμα μαχητικών Next Generation Air Dominance της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα αεροσκαφών στην ιστορία, με κάθε πιλοτικό αεροσκάφος έκτης γενιάς να αναμένεται να κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Όταν ρωτήθηκε για το τίμημα για το NGAD κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του την Τετάρτη στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής, ο γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας Frank Kendall, δεν διευκρίνισε ακριβώς πόσο μπορεί να κοστίσει ένα μεμονωμένο αεροσκάφος, αλλά είπε ότι η υπηρεσία μιλούσε για «πολλαπλάσια» εκατοντάδες εκατομμύρια.


«Αυτός είναι ένας αριθμός που θα τραβήξει την προσοχή σας», είπε η Kendall. «Θα είναι ένα ακριβό αεροπλάνο».



Αυτό θα ήταν περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής του F-35, που είναι τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια το τεμάχιο.

Ο Kendall είπε ότι το NGAD θα είναι «απίστευτα αποτελεσματικό», αλλά ότι θα πρέπει να συνοδεύεται από λιγότερο δαπανηρές πλατφόρμες για να επεκτείνει την εμβέλειά του στη μάχη, τις οποίες οραματίζεται ως ομάδες αυτόνομων πτερυγίων drones.


Η Πολεμική Αεροπορία, δεν έχει εκτίμηση για το πόσο θα μπορούσαν να κοστίσουν τα αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα του NGAD. Αλλά στην κεντρική ομιλία του στη διάσκεψη του Μαρτίου της Ένωσης Πολεμικής Αεροπορίας στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο Kendall είπε ότι η υπηρεσία θέλει, αυτά τα μαχητικά drones να μην κοστίζουν περισσότερο από το μισό από τα επανδρωμένα αντίστοιχά τους.

Αλλά αν το επανδρωμένο εξάρτημα του NGAD κοστίζει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το ένα, αυτό σημαίνει ότι τα νέα μαχητικά μπορεί να κοστίζουν τόσο πολύ ή περισσότερο από ένα F-35.




Το πρόγραμμα NGAD κάνει μέχρι στιγμής τα κατάλληλα βήματα στη φάση ανάπτυξής του, για να συγκρατήσει το κόστος διατήρησης μακροπρόθεσμα, είπε ο Kendall. Αυτό γίνεται με τη χρήση αρθρωτών σχεδίων και διεπαφών που ελέγχει η κυβέρνηση, για να διασφαλίσει ότι τα αεροσκάφη μπορούν να λάβουν εύκολα αναβαθμίσεις και συντήρηση.

Η Kendall είπε ότι, αυτή η στρατηγική θα οδηγήσει επίσης σε ανταγωνισμό, ο οποίος θα μειώσει περαιτέρω το κόστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.