Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κεργκελέν... ή Νήσος της Θλίψης: Μια μυστηριώδη επιστημονική βάση στον Ινδικό Ωκεανό

ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ GOOGLEARTH ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ...




ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ GOOGLEARTH ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ (:) ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΚΟ "ΦΟΤΟΣΟΠ" ΕΙΤΕ ΑΠΌ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ "ΠΙΞΕΛ"... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΤ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ...





Το Αρχιπέλαγος Κεργκελέν' ή Νήσοι Κεργκελέν (στα Γαλλικά: συνήθως Îles Kerguelen ή Archipel de Kerguelen αλλά επίσημα Archipel des Kerguelen ή Archipel Kerguelen), που είναι επίσης γνωστό και ως Νήσος της Θλίψης (Desolation Island), είναι μια ομάδα νησιών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Είναι έδαφος της Γαλλίας.




Οι Νήσοι Κεργκελέν βρίσκονται στις γεωγραφικές συντεταγμένες 49°15′Ν, 69°35′Α, που είναι αντίποδας στην περιοχή όπου η Αλμπέρτα, Σασκατσηουάν και Μοντάνα συναντώνται στην Βόρειο Αμερική. Το κύριο νησί, η Μεγάλη Γη (Grande Terre), έχει έκταση 6.675 χμ² και είναι περικυκλωμένο από άλλα 300 μικρότερα νησιά και νησίδες, που σχηματίζουν ένα αρχιπέλαγος με έκταση 7.215 χμ².

Το κλίμα είναι τραχύ και ψυχρό αλλά όχι σφοδρά παγωμένο καθ' όλη την χρονιά - μοιάζει με αυτό των εξωτερικών Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας - με συχνούς δυνατούς ανέμους, και ενώ οι γύρω θάλασσες είναι γενικά άγριες, παραμένουν ελεύθερες πάγου όλο τον χρόνο. Το σύνολο των ακτογραμμών του αρχιπελάγους είναι 2.800 χμ.


Τα νησιά είναι ένα από τα 5 διαμερίσματα των Γαλλικών Νοτίων και Ανταρκτικών Εδαφών και ανακαλύφθηκαν από τον Ύβ-Ζοσέφ ντε Κεργκελέν-Τρεμαρέκ τον Φεβρουάριο του 1772.




Το Κεργκελέν χρησιμοποιείται από έναν μικρό αριθμό επιστημονικών ομάδων από το 1949, με έναν πληθυσμό από 50 έως 100 άτομα πάντοτε παρόντα. Υπάρχει επίσης ένας δορυφόρος σταθμός εντοπισμού.

Η κύρια βάση, η "πρωτεύουσα" του διαμερίσματος, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Κόλπου Μορμπιχάν στην Μεγάλη Γη, στις γεωγραφικές συντεταγμένες 49°21′Ν, 70°13′Α και είναι γνωστή ως Γαλλικός Λιμένας (Port-aux-Français). Εκεί, υπάρχουν μπαρ, γυμναστήριο, νοσοκομείο, βιβλιοθήκη, και το ξωκκλήσι της Notre-Dame des Vents.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.