Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Αlexander the Great» Μεγάλη αποβατική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ - Ελλάδος στο Αιγαίο... Σε οργασμό οι Ένοπλες Δυνάμεις μας...!!!

Με ασκήσεις ετοιμότητας μέσα στο Μάιο προσπαθεί να απαντήσει το ΓΕΕΘΑ στην κλιμακούμενη Τουρκική επιθετικότητα και στις απειλές της Άγκυρας...








Με ασκήσεις ετοιμότητας μέσα στο Μάιο προσπαθεί να απαντήσει το ΓΕΕΘΑ στην κλιμακούμενη Τουρκική επιθετικότητα και στις απειλές της Άγκυρας όπως κορυφώθηκαν προχθές με το πρωτόγνωρο μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Τουρκικά μαχητικά (πάλι καλά) δεν θα υπάρχουν στην «Tiger Meet» όμως η μεγάλη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση του Αράξου από τις 9 έως τις 20 Μαΐου με συμμετοχές από το ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκές χώρες.

Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Τσέχοι για δύο εβδομάδες θα πετούν μαζί με τα Στελέχη της 335 Πολεμικής Μοίρας «Τίγρης» να έχουν σχεδιάσει μια σειρά από σενάρια.

Επιπλέον τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες ασκήσεις Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το μήνα που έρχεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας. Με πρώτη την «Αlexander the Great» με συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ και περιοχή εκτέλεσης τη Μαγνησία αλλά και το Αιγαίο. Άσκηση με έμφαση στις αμφίβιες αποβατικές επιχειρήσεις.

Ακολουθεί η «Trojan Footprint» άσκηση με συμμετοχή Μονάδων κομάντος από ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αλβανία. Θα διεξαχθεί κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και θα προβλέπει μια σειρά από σενάρια τα οποία σχεδιάζει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου η οποία θα έχει και την ευθύνη.

Η «Stolen Cerberus» άσκηση-θεσμός τα τελευταία χρόνια φέρνει στην Ελλάδα Αμερικανούς SOF αλλά και μεταγωγικά αεροσκάφη. Περιλαμβάνει κυρίως σενάρια ρίψεων τόσο αλεξιπτωτιστών όσο και εφοδίων. Το σημαντικό όμως είναι ότι πέρα από την Αττική σενάρια της άσκησης θα εκτελεστούν τόσο στη Ρόδο όσο και στη Λήμνο.

Μια ακόμη μεγάλη άσκηση Special Forces θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο με συμμετοχή Μονάδων της ΔΕΠ. Πρόκειται για την «Swift Response» η οποία θα διεξαχθεί στα εδάφη της Βόρειας Μακεδονίας με συμμετοχή SOF από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Σκοπίων. Η άσκηση περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της NΑΤΟικης «Defender Europe».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.