Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα.... Μακαρονόδενδρα...!!!! H πρωταπριλιάτικη φάρσα με τη συγκομιδή... σπαγγέτι που έμεινε στην ιστορία - ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπορτάζ για τη συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία παρουσίασε το 1957 το BBC με τον παρουσιαστή ειδήσεων του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Ρίτ...






Ρεπορτάζ για τη συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία παρουσίασε το 1957 το BBC με τον παρουσιαστή ειδήσεων του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι να γίνεται απολύτως πιστευτός και η φάρσα να γράφει ιστορία στην Αγγλία.

Στο βίντεο παρουσιαζόταν μία οικογένεια στο καντόνι του Τιτσίνο στα νότια της Ελβετίας να συγκεντρώνει σπαγγέτι μετά τον ήπιο χειμώνα και την "εικονική εξαφάνιση" του μαμουνιού του σπαγγέτι. Υλικό από ένα παραδοσιακό φεστιβάλ συγκομιδής προβλήθηκε παράλληλα με μία συζήτηση για την απαιτούμενη φροντίδα ώστε να αναπτυχθεί ένα στέλεχος για την παραγωγή του τέλειου μήκους σπαγγέτι. Ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν στο εργοστάσιο Pasta Foods στο Σεντ Άλμπανς του Χερτφορντσάιρ και σε ένα ξενοδοχείο στην Καστανιόλα της Ελβετίας.

Ο κάμεραμαν της εκπομπής Panorama, Charles de Jaeger, ονειρεύτηκε τη φάρσα αφού θυμήθηκε ότι οι δάσκαλοί τους στο σχολείο της Αυστρίας πείραζαν τους συμμαθητές του ότι είναι τόσο ανόητοι που αν τους έλεγαν ότι τα μακαρόνια φυτρώνουν στα δέντρα θα το πίστευαν. Ο διευθυντής της εκπομπής Μάικλ Πίκοκ είπε στο BBC το 2014 ότι έδωσε στον κάμεραμαν 100 λίρες και τον έστειλε να κάνει το θέμα. Το ρεπορτάζ έγινε ακόμη πιο πιστευτό χάρη στη φωνή του Ρίτσαντ Ντίμλεμπι.

Ο Πίκοκ είπε ότι ο Ντίμπλεμπι ήξερε ότι χρησιμοποιούσαν το κύρος του για να κάνουν τη φάρσα πιστευτή και πως του άρεσε πολύ η ιδέα. Σημειώνεται πως τα μακαρόνια εκείνη την εποχή δεν ήταν καθημερινό πιάτο και πως γνώριζαν τα κονσερβοποιημένα μακαρόνια σε σάλτσα τομάτας ενώ θεωρούνταν εξωτική λιχουδιά. 

Περίπου 8 εκατ. τηλεθεατές είδαν το πρόγραμμα την1η Απριλίου 1957 και εκατοντάδες τηλεφώνησαν την επόμενη ημέρα να ρωτήσουν είτε για την αυθεντικότητα της είδησης ή να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια μακαρονιών και για το πώς μπορούσαν να φυτέψουν τα δικά τους δέντρα σπαγγέτι.

---------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.