Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βούλιαξε από Ελληνες η Κωνσταντινούπολη: Ο Μανώλης Κωστίδης έψαλε το «Χριστός Ανέστη» στην Πλατεία Ταξίμ [βίντεο]

Εκατοντάδες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης αλλά και τουρίστες από όλη τη χώρα που ταξίδεψαν στην Πόλη για το Πάσχα. Έψαλαν τη νύχτα το...










Εκατοντάδες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης αλλά και τουρίστες από όλη τη χώρα που ταξίδεψαν στην Πόλη για το Πάσχα.

Έψαλαν τη νύχτα το «Χριστός Ανέστη» στην πλατεία Ταξίμ μπροστά από την Αγία Τριάδα μαζί με τον Μητροπολίτη Ανδρέα των Σαράντα Εκκλησιών. Στο πλευρό του, σε ρόλο ψάλτη ήταν και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης με τη σύζυγό του, την Ελληνίδα διπλωμάτη Δανάη Βασιλάκη.

Στα αξιοθέατα , στους δρόμους και στις πλατείες αυτές τις ημέρες ακούγονται παντού Ελληνικά αφού υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 8.000 ταξιδιώτες από την Ελλάδα επέλεξαν την Πόλη ως Πασχαλινό προορισμό. Πολλοί συνδύασαν το ταξίδι με την τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που γίνεται κάθε δέκα χρόνια και προσελκύει πλήθος επισκεπτών στο Φανάρι.

Διαχρονικά η Κωνσταντινούπολη βρισκόταν στους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων για τις ημέρες του Πάσχα ωστόσο μετά από δυο χρόνια καραντίνας οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν σε συνδυασμό και με την σημαντική υποτίμηση της τουρκικής λίρας. Πόλος έλξης είναι όπως πάντα το Φανάρι καθώς όλοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από την κατάνυξη των ημερών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και τα αξιοθέατα της Πόλης με τους ξεναγούς να μην παίρνουν ανάσα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των τουριστών.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.