Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το ζευγάρι που έπνιξε το μωρό του «για να μην χαλάσει η διασκέδασή του» – Η βρεφοκτονία που σόκαρε την Ελλάδα

Ήταν Ιούνιος του 1976 όταν ο Β.Α. και η σύζυγός Σ.Α. επέστρεψαν στο σπίτι τους στη Νίκαια με το νεογέννητο κοριτσάκι τους στην αγκαλιά. Στο...







Ήταν Ιούνιος του 1976 όταν ο Β.Α. και η σύζυγός Σ.Α. επέστρεψαν στο σπίτι τους στη Νίκαια με το νεογέννητο κοριτσάκι τους στην αγκαλιά. Στο σπίτι τους περίμενε ο 3χρονος γιος τους. Είχαν περάσει μόλις δέκα μέρες από τη στιγμή που το ζευγάρι κάλεσε «έντρομο» φίλους και συγγενείς για να τους ειδοποιήσει ότι το νεογέννητο βρέφος είχε πεθάνει από αναρρόφηση. Η επίπλαστη εικόνα της ευτυχισμένης οικογένειας άρχισε να καταρρέει.

Η ιστορία της βρεφοκτονίας στη Νίκαια είχε σοκάρει το πανελλήνιο και θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα στην ελληνική ιστορία. Όλα αυτά βέβαια πριν την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και τη σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Η δολοφονία του βρέφους το 1974 στη Νίκαια φέρνει επίσης στη μνήμη και την υπόθεση με τη «Μήδεια» του Καλαμακίου όπως είχε χαρακτηριστεί από τον Τύπο της εποχής η γυναίκα η οποία στραγγάλισε τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον σύζυγό της.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και το μυστικό του τάφου στη Μαγούλα

Όταν οι συγγενείς και οι φίλοι του νεαρού ζευγαριού πήγαν στο σπίτι τους το ίδιο βράδυ του τραγικού γεγονότος αντίκρισαν 2 γονείς «καταρρακωμένους» να κλαίνε και να οδύρονται για το χαμό του μόλις δέκα ημερών βρέφους. Δεν φαντάζονταν ότι είχαν μπροστά τους δύο παιδοκτόνους.

Επίσης το ίδιο βράδυ και οι δυο γονείς, πήγαν το άψυχο σώμα του μωρού σε ιδιωτική κλινική όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του αλλά δεν τους δόθηκε πιστοποιητικό θανάτου αφού, όπως τους ειπώθηκε, έπρεπε να πραγματοποιηθεί νεκροτομή. Κάτι που τους χαλούσε το σχέδιο συγκάλυψης. Το ζευγάρι πήρε από το νοσοκομείο το πτώμα του μωρού αλλά αντί να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή πήγε σε μια ερημική τοποθεσία στη Μαγούλα, κοντά σ’ ένα εκκλησάκι, όπου έσκαψε και το έθαψε, σ΄ έναν αυτοσχέδιο τάφο.

Το καλοκαίρι του 1977, ένα χρόνο δηλαδή από το θάνατο του παιδιού προσκυνητές ανακάλυψαν τον μικρό τάφο και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες καθώς τα ευρήματα που είχαν στα χέρια τους άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Τα στοιχεία όμως ήταν ισχνά. Το μυστικό βρισκόταν σε εκείνον τον αυτοσχέδιο τάφο στη Μαγούλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.