Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι όμως συνέβη... Βραζιλία: Ναυτικοί σώθηκαν από απομονωμένο νησί γιατί πέταξαν μπουκάλι με μήνυμα στη θάλασσα

Δε συμβαίνει μόνο στις ταινίες, ήταν σωτήριο και τη πραγματικότητα... Είχαν αποκλειστεί για δεκατρείς μέρες χωρίς φαγητό και για καλή τους ...







Δε συμβαίνει μόνο στις ταινίες, ήταν σωτήριο και τη πραγματικότητα... Είχαν αποκλειστεί για δεκατρείς μέρες χωρίς φαγητό και για καλή τους τύχη, το μπουκάλι με το μήνυμα το βρήκε ένας ντόπιος ψαράς.

Να που δεν γίνονται (μόνο) στις ταινίες αυτά ή ακόμα περισσότερο μόνο τα παλαιότερα χρόνια… Πολλοί θα έχετε δει μηνύματα μέσα σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα σε παλιές ταινίες ή σε ιστορίες, αλλά να που αυτή η μέθοδος εν έτει 2022 και στο αποκορύφωμα της τεχνολογίας δούλεψε.

Με αυτόν τον τρόπο σώθηκαν τα μέλη του πληρώματος του σκάφους Bom Jesus, που αποκλείστηκαν στο νησί Ilha das Flechas, στα ανοιχτά της πολιτείας Para της Βραζιλίας. Αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι καθώς δεν είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, ωστόσο αυτοί είχαν αποκλειστεί στο ακατοίκητο νησί για δεκατρείς μέρες χωρίς φαγητό

Ενώ ήταν στο μικρό νησί και αναζητούσαν τρόπο επικοινωνίας με τον πολιτισμό για να σωθούν, σκέφτηκαν να γράψουν ένα σημείωμα και να το βάλουν σε ένα μπουκάλι, το οποίο έδεσαν σε μια μπάλα. Για καλή τους τύχη, το μπουκάλι το βρήκε ένας ψαράς, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα στο λιμενικό της Βραζιλίας.

Το σημείωμα έλεγε: «Βοήθεια, βοήθεια! Χρειαζόμαστε βοήθεια. Το σκάφος μας πήρε φωτιά, βρισκόμαστε στο νησί Flechas για 13 ημέρες χωρίς φαγητό. Ενημερώστε την οικογένειά μας».

Πέραν τούτου, είχαν γράψει στο μήνυμα τους αριθμούς των τηλεφώνων για να ενημερωθούν οι οικογένειές τους.

Μετά τη διάσωση τους, τα έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στην πόλη Μπέλεμ για να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως ήταν γενικά σε καλή κατάσταση, αλλά -αναμενόμενα- αρκετά αφυδατωμένοι.

Την ίδια ώρα, το λιμεναρχείο της Βραζιλίας έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της βύθισης του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.