Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διάστημα: Η φοβερή ανακάλυψη που υπονοεί την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Πλούτωνα

«Βρήκαμε ένα πεδίο με πολύ μεγάλα παγωμένα ηφαίστεια που δεν μοιάζουν καθόλου με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στο ηλιακό σύστημα» Καθώς σάρωνε...









«Βρήκαμε ένα πεδίο με πολύ μεγάλα παγωμένα ηφαίστεια που δεν μοιάζουν καθόλου με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στο ηλιακό σύστημα»

Καθώς σάρωνε τις εικόνες που τραβήχτηκαν από το διαστημόπλοιο New Horizons της NASA από την επιφάνεια του Πλούτωνα, μια ομάδα αστρονόμων έκανε μια δελεαστική ανακάλυψη.

«Βρήκαμε ένα πεδίο με πολύ μεγάλα παγωμένα ηφαίστεια που δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο που έχουμε δει στο ηλιακό σύστημα», δήλωσε η Kelsi Singer, ανώτερη ερευνήτρια στο Southwest Research Institute στο Boulder του Κολοράντο και συγγραφέας μιας νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο στο περιοδικό Nature Communications , είπε στο CNN .

Το εύρημα δείχνει ότι ο μικροσκοπικός πλανήτης μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές εκπλήξεις – και θα μπορούσε να είναι πιο κατοικήσιμος για τη ζωή που πίστευαν παλαιότερα, λένε οι ερευνητές.

Η περιοχή καλύπτει 621 μίλια σε μια αρχαία λεκάνη πρόσκρουσης. Δύο από τους μεγαλύτερους ηφαιστειακούς θόλους του έχουν περίπου το μέγεθος των ηφαιστείων με βάση τη Γη, συμπεριλαμβανομένου του Mauna Loa στη Χαβάη, του μεγαλύτερου ηφαιστείου του κόσμου μας σε όγκο.

Δεδομένου ότι η ίδια η περιοχή δεν έχει νέους κρατήρες πρόσκρουσης, οι ερευνητές προτείνουν ότι τα τεράστια ηφαίστεια πάγου δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο παλιά και σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα της υπολειπόμενης θερμότητας που προέρχεται από το εσωτερικό του μικροσκοπικού πλανήτη.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Πλούτωνας έχει περισσότερη εσωτερική θερμότητα από ό,τι πιστεύαμε ότι θα είχε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε πλήρως πώς λειτουργούν τα πλανητικά σώματα», είπε ο Σίνγκερ στο CNN .

Αντί να εκρήγνυνται θεαματικά σε μια έκρηξη μάγματος, αυτά τα ηφαίστεια πάγου εξαερώνουν έναν πολτό πάγου και νερού «σαν οδοντόκρεμα», εξήγησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.