Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ανατομία των ΦΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ της πιο αιματηρής σύγκρουσης στην ιστορία της ανθρωπότητας. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ που χρησιμοποιήθηκαν στον Β'ΠΠ.

Ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και η πιο αιματηρή σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν και καμία γωνιά του...




Ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και η πιο αιματηρή σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν και καμία γωνιά του πλανήτη δεν γλίτωσε την καταστροφή, τη φωτιά και το θάνατο που άφησε στο πέρασμά του ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.




Παρότι σε αυτόν τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τεχνολογικώς προηγμένα όπλα, δεν απουσίαζαν από τις σώμα με σώμα μάχες τα πιστόλια που χρησιμοποιούνταν σε κλειστούς κυρίως χώρους.

Πρόκειται για όπλα που καθόρισαν την εικονογραφία ενός παγκόσμιου πολέμου, στις πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Δείτε παρακάτω την απόλυτη σύγκριση και την ανατομία των πιστολιών που χρησιμοποιήθηκαν από τους στρατιώτες που εντάχθηκαν στις δυνάμεις των αντικρουόμενων συμμάχων.

Τα όπλα αυτά θεωρούνται σήμερα ιστορικά κειμήλια που μας θυμίζουν την καταστροφή που συνοδεύει την χρονική τους ύπαρξη όταν και έκαναν την εμφάνιση τους στις μάχες.

Τα περισσότερα, αποτελούσαν τον προσωπικό εξοπλισμό των αξιωματικών.
Κίνα
M1900 (Browning Model 1900)





Το 1900 σχεδιάστηκε το πιστόλο Μ-1900 από τον Αμερικανό John Moses Browning, το οποίο κατασκευάσθηκε από την Βελγική εταιρία Fabrique Nationale Herstal d’ Armes de Guerre με διαμέτρημα7,65 mm (0,32 A.C.P.).

Το 1920 οι Κινέζοι αντέγραψαν αρχικά το σχέδιο του όπλου και δημιούργησαν στην πορεία το M1900 που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στον Β΄Π. Πόλεμο.
Ιαπωνία
Nambu Type 14






Το πιστόλι των Γιαπωνέζων Αξιωματικών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. θεωρείται το χειρότερο υπηρεσιακό πιστόλι που κατασκευάστηκε ποτέ. Ίσως και το ασχημότερο. Το διαμέτρημα του ήταν 8 mm.

Τα συγκεκριμένα πιστόλια αντιμετώπισαν πολλαπλά προβλήματα καθώς πάθαιναν συχνά "εμπλοκή" ενώ η ακρίβεια τους στην στόχευση, ήταν εντελώς αμφίβολη.

Αντικαταστάθηκαν από το Type 94 κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Γαλλία
Modèle 1935 A.... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.