Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί η καταστροφή της Ρωσικής Ναυαρχίδας «Μόσκβα» είναι ένα «σημαντικό γεγονός» στον πόλεμο της Ουκρανίας;

Σε μια αξιοσημείωτη στρατιωτική εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου, η συχνότητα των ουκρανικών επιθέσεων κλιμακώθηκε στο ρωσικό έδαφος, ω...







Σε μια αξιοσημείωτη στρατιωτική εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου, η συχνότητα των ουκρανικών επιθέσεων κλιμακώθηκε στο ρωσικό έδαφος, ωθώντας μάλιστα τη Μόσχα να απειλήσει να βομβαρδίσει κέντρα διοίκησης στο Κίεβο.

Η πρώτη επίθεση αυτού του είδους από την Ουκρανία που σημειώθηκε εντός ρωσικού εδάφους, στόχευε μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική επαρχία Μπέλγκορντ, και την Πέμπτη, η Μόσχα κατηγόρησε τη γείτονά της για βομβαρδισμούς εντός της επικράτειάς της, αναγκάζοντάς την να εκκενώσει τους κατοίκους της δύο χωριά, στην τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε το Κίεβο στο βάθος της Ρωσίας.

Την Πέμπτη, η Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι είχε χτυπήσει το ρωσικό πολεμικό πλοίο "Moskva" στον Εύξεινο Πόντο, ενώ η Ρωσία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον βομβαρδισμό, σημειώνοντας ότι στο πλοίο ξέσπασε φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά. .

Την Πέμπτη, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα παραβίασαν τον ρωσικό εναέριο χώρο και εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε κτίρια κατοικιών στην περιοχή Μπριάνσκ, κοντά στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας τις ουκρανικές επιθέσεις, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε: «Βλέπουμε προσπάθειες δολιοφθοράς και χτυπήματα που εξαπέλυσαν ουκρανικές δυνάμεις σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Πρόσθεσε: «Εάν συνεχιστούν αυτές οι ενέργειες, ο ρωσικός στρατός θα πραγματοποιήσει πλήγματα σε κέντρα διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών στο Κίεβο, κάτι που ο ρωσικός στρατός απέφυγε να κάνει μέχρι στιγμής».

Κλιμάκωση του πολέμου

Σχετικά με τις συνέπειες αυτού, η Ιρίνα Ζούκερμαν, μια Αμερικανίδα εμπειρογνώμονας σε στρατηγικές υποθέσεις, δήλωσε: «είτε αυτές οι επιθέσεις έγιναν στην πραγματικότητα είτε όχι, είναι σαφές ότι η Ουκρανία πρωτοστατεί στον πόλεμο και εξαπολύει επίθεση με διαφορετικούς τρόπους, αλλά αυτό μπορεί να επιταχύνει μια ευρεία στρατιωτική απάντηση στα ανατολικά της χώρας».

Η Ζούκερμαν πρόσθεσε: «Ενώ η Ρωσία προωθεί τις υποτιθέμενες επιθέσεις στα χωριά της, δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο τέτοιων επιθέσεων όπως επαληθεύσιμες μαρτυρίες πολιτών, φωτογραφίες ή βίντεο.

Αντίθετα, η Ρωσία αρνήθηκε ότι το πολεμικό της πλοίο «Moskva» χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο και ισχυρίζεται ότι υπέστη βλάβη με κάποιο τρόπο από μόνη του.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι αυτό το πλοίο να δέχτηκε επίθεση από την Ουκρανία».

Σε αμηχανία η Μόσχα

«Γενικά, η ουκρανική κλιμάκωση στέλνει πολλά μηνύματα, πρώτον, ότι το Κίεβο σκοπεύει να αναδειχθεί νικητής παρά τις πιθανότητες εναντίον του αρχικά, και ότι παλεύει για τη νίκη, όχι απλώς για την επιβίωση,

και δεύτερον, διαλύει το επιχείρημα ότι η Ουκρανία προσπαθούσε να σύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το ΝΑΤΟ να πάει σε πόλεμο επειδή δεν ζήτησε ποτέ δυτικές δυνάμεις στο έδαφος και έδειξε ότι τα καταφέρνει μόνη της και με εθελοντές.

Τρίτον, δείχνει ότι η Ρωσία είναι στρατιωτικά και πολιτικά πολύ πιο αδύναμη από ό,τι πιστεύει η Δύση - όχι μόνο ότι ο στρατός του δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κλιμάκωση της Ουκρανίας, αλλά δεν μπόρεσε να ζητήσει την απαραίτητη βοήθεια από άλλες χώρες καθώς έχασε μεγάλη συμπάθεια».

Τόνισε ότι «αυτά τα υποτιθέμενα περιστατικά είναι παρόμοια με τις προκλήσεις που οργάνωσε η Ρωσία στο ξέσπασμα του πολέμου εν μέρει για να δικαιολογήσει την εισβολή και εν μέρει για να προκαλέσει την Ουκρανία να κάνει την πρώτη της κίνηση.

Προσπαθεί να πει ότι οι Ουκρανοί είναι εξίσου κακοί και επιτίθενται επίσης εναντίον αμάχων, και εν μέρει για να δικαιολογήσουν μια επερχόμενη επίθεση».

Ωστόσο, σημείωσε ταυτόχρονα ότι «αυτές οι επιθέσεις εκδηλώνουν αμηχανία από τη Μόσχα, είτε είναι πραγματικές είτε όχι , και αν είναι φανταστικό, εξακολουθεί να στέλνει ένα μήνυμα στον έξω κόσμο ότι η Ρωσία δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της».


Sky News Arabia
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.