Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Στα μάτια φαίνεται το πρώτο σημάδι της, λέει ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας

Συναγερμός έχει σημάνει και στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, μετά την έξαρση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά που καταγράφον...









Συναγερμός έχει σημάνει και στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, μετά την έξαρση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι γιατροί βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερώσει για το ποια συμπτώματα θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που εντοπίζονται σε παιδιά μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. «Οι γονείς δεν πρέπει να τρέχουν για αιμοτολογικό έλεγχο αν δεν έχουν δει το πρώτο σημάδι που είναι ο ίκτερος», προσθέτοντας ότι ««Φαίνεται στο ασπράδι του ματιού με το φως της ημέρας. Αν φτάσει σε υψηλά επίπεδα είναι ορατός στο δέρμα και τότε είναι αργά».

Και συνεχίζει: «Ηπατίτιδες έχουμε κάθε χρόνο, αφού λοιμώξεις όπως η μονοπυρήνωση προσβάλλουν το συκώτι χωρίς να τις βαπτίζουμε ως ηπατίτιδα. Έχει σημασία η έγκαιρη διάγνωση καθώς επιβάλλεται ανάπαυση και αποχή του παιδιού από δραστηριότητες».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.