Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκοτώστε τους αμάχους, καθαρίστε τους όλους» – Ηχητικό με Ρώσο διοικητή να δίνει εντολές

Συνομιλίες που προτρέπουν σε εγκλήματα πολέμου στο πόλεμο της Ουκρανίας και αφορούν την πολιορκία της Μαριούπολης, υποστηρίζει ότι αποκάλυψ...








Συνομιλίες που προτρέπουν σε εγκλήματα πολέμου στο πόλεμο της Ουκρανίας και αφορούν την πολιορκία της Μαριούπολης, υποστηρίζει ότι αποκάλυψε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο δημοσίευσε σχετικό ηχητικό βίντεο στα social media.

Όπως αναφέρει η nypost.com, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι συνομιλίες προέρχονται από υποκλοπές ρωσικών μηνυμάτων, όπου φέρεται οι Ρώσοι στρατιώτες να ζητούν βοήθεια, γιατί βρίσκουν «αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό», ο οποίος είναι «αριθμητικά μεγαλύτερος».

Τότε, ο διοικητής τους φέρεται να ακούγεται να λέει «τι συμβαίνει με εσάς, μωρέ;» και να τονίζει «σκοτώστε τους γ… αμάχους». «Καθαρίστε τους όλους», φέρεται να διατάζει στη συνέχεια αναφέροντας ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένοπλους ή αμάχους, ενώ φέρεται να ακούγεται η λέξη «ελήφθη» από τον στρατιώτη που είναι στην άλλη γραμμή.

Με βάση το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας οι συνομιλίες φέρεται να προέρχονται από την πολιορκία της Μαριούπολης, ενώ φέρεται ένας Ρώσος στρατιώτης να φωνάζει «είναι 150.000 στρατιώτες κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γ… Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα».

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει τοποθετηθεί για το περιστατικό, ενώ η αυθεντικότητα του βίντεο επιβεβαιώνεται μόνο από τις ουκρανικές αρχές. Ορισμένοι διεθνείς αναλυτές, αναφέρουν με βάση την New York Post, ότι δεν θέλουν να λάβουν ακόμα θέση, όμως ενδέχεται το ηχητικό βίντεο να περιέχει δόσεις αλήθειας, γιατί εκτιμάται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία διαθέτουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό, κάτι που σημαίνει προβλήματα στο πεδίο της μάχης και ότι μπορεί να πέσουν πιο εύκολα θύματα υποκλοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.