Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις κινούνται απειλητικά νότια της Κρήτης και παρακολουθούν τις ασκήσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Οι αναφορές για ρωσική ναυτική δραστηριότητα στη Μεσόγειο πληθαίνουν και παρουσιάζουν εικόνα αυξημένης ναυτικής δραστηριότητας στην ανατολικ...









Οι αναφορές για ρωσική ναυτική δραστηριότητα στη Μεσόγειο πληθαίνουν και παρουσιάζουν εικόνα αυξημένης ναυτικής δραστηριότητας στην ανατολική Μεσόγειο, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Οι δύο περιοχές μάχης του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που επιχειρούν στη Μεσόγειο βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας στην ανοιχτή θάλασσα επειδή δεν παρατηρήθηκαν περιπολίες και αντιτορπιλικά στο Ταρτούς.

Παρακολουθούν ασκήσεις του ελληνικού ναυτικού;

Το SAG (Ομάδες πλοίων επιφανείας) με επίκεντρο τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού της Βόρειας Θάλασσας συνεχίζει να επιχειρεί νότια της Κρήτης. Ίσως παρακολουθούν τις κοινές ναυτικές ασκήσεις του γαλλικού και του ελληνικού ναυτικού.

Το επισκευαστικό πλοίο PM-82 έχει φύγει όντως από την Ταρτούς και επιχειρεί κοντά στην Κρήτη από τις 28 Μαρτίου.

Η διάταξή του είναι εξαιρετική καθώς είναι βασικά ένα πλωτό εργαστήριο σχεδιασμένο για την επισκευή σκαφών ελλείψει ειδικής βάσης.

Η ανάπτυξή του κοντά στην Κρήτη, όπου δραστηριοποιείται τουλάχιστον μία ομάδα πλοίων επιφανείας - SAG - δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν μηχανικές δυσλειτουργίες στα σκάφη της ομάδας.

Η αναχώρηση του πολεμικού πλοίου «Αντιναύαρχος Φαρόμοφ» και η εμφάνισή του κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ μπορεί να υποδηλώνει ότι πρόκειται να φύγει από την Ερυθρά Θάλασσα ή ότι περιμένει νέες ρωσικές ναυτικές μονάδες να φτάσουν στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ρωσικά πολεμικά πλοία που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το σήμα AIS του δεξαμενόπλοιου Vyazma αναφέρθηκε πρόσφατα στις 31 Μαρτίου στο λιμάνι του Ταρτούς, υποδεικνύοντας ότι ανεφοδιάζει τις δεξαμενές του χρησιμοποιώντας συριακά διυλιστήρια πετρελαίου.

Στην αρχή της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία θα αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στη νότια Ευρώπη σε περίπτωση που ξεσπούσε πόλεμος εναντίον του ΝΑΤΟ, ώστε τα πολεμικά πλοία να μπορούν να χτυπήσουν το πίσω μέρος των χωρών του οργανισμού.

nziv.net
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.