Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα - Προσοχή: Πολύ σκληρές εικόνες

Δεκάδες σορούς στους δρόμους άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι - Οδοιπορικό τρόμου στα προάστια του Κιέβου, σοκαρισμένος από τις «εικόνες θηριωδιώ...








Δεκάδες σορούς στους δρόμους άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι - Οδοιπορικό τρόμου στα προάστια του Κιέβου, σοκαρισμένος από τις «εικόνες θηριωδιών» δηλώνει ο Σαρλ Μισέλ - Σπίτια έρημα, καταστήματα πυρπολημένα, λιγοστοί κάτοικοι

Μέχρι και τη ρωσική εισβολή η Μπούκα ήταν ένα ήσυχο προάστιο βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο ρωσικός στρατός καθώς εγκαταλείπει τα προάστια του Κιέβου για να εστιάσει στην ανατολική Ουκρανία αφήνει πίσω του την απόλυτη φρίκη. Οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές από την Μπούτσα, την κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου που οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν από τους Ρώσους.

Φρίκη, είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την εικόνα στη Μπούκα, με άψυχα σώματα να κείτονται στη μέση του δρόμου.





Τα πτώματα στη μέση του δρόμου και σε αυλές σπιτιών που καταγράφει η κάμερα, αποδεικνύουν τις φρικαλεότητες κατά αμάχων σε προάστια και πόλεις της περιοχής.




Κάποιοι με μάτια ανοιχτά προς τον γκρίζο ουρανό. Άλλοι με τα πρόσωπά τους προς την άσφαλτο. Όλοι μς πολιτικά ρούχα. Ο καθένας με τη δική του στάση στο θάνατο. Είκοσι πτώματα ανδρών χάμω σε έναν δρόμο στην Μπούτσα, σημειώνουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters.

Τα πτώματα, προφανώς ανδρών, είναι διάσπαρτα σε πολλές εκατοντάδες μέτρα, χωρίς να είναι δυνατό να διαπιστωθεί άμεσα η αιτία του θανάτου τους, αλλά ένα άτομο φέρει μεγάλο τραύμα στο κεφάλι.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν, σκοτώθηκαν, με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ανατόλι Φεντορούκ, ο δήμαρχος αυτής της πόλης που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου, και ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες έρχονται να ανακαταλάβουν την πόλη από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ένας από τους άνδρες έχει δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη του με ένα κομμάτι λευκό ύφασμα, ένα ουκρανικό διαβατήριο που βρίσκεται στο πάτωμα δίπλα του.

Υπάρχουν πτώματα σε όλη την πόλη, μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό ή σε αυτήν ή την άλλη πλευρά του δρόμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.