Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Θεοφάνους στη Λευκωσία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο χώρο του πάρκου Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Θε...







Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο χώρο του πάρκου Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Θεοφάνους.

Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας αναφέρει ότι την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, η Οικογένεια του Ήρωα και ο Δήμος Λευκωσίας ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον αγώνα και την θυσία του Νίκου Θεοφάνους στον απελευθερωτικό αγώνα.

Των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε τρισάγιο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, Ανδρέας Μαϊμαρίδης, αναφερόμενος στο ηθικό χρέος απέναντι στις θυσίες των ηρώων είπε ότι η κυπριακή πολιτεία, η οποία προήλθε μέσα από τις θυσίες των Ηρώων μας "έχει την ευκαιρία, σε ένδειξη αναγνώρισης της ίδρυσης της πάνω στα κόκαλα των Ηρώων μας τα ιερά, να απονείμει σε αυτούς τις τιμές που προβλέπονται και απονέμονται επί ανδραγαθεία άνδρες".

Ακολούθησε σύντομη αφήγηση των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 1956, από τον Μάκη Οικονομίδη.

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε ότι τα διδάγματα από τη θυσία των ηρώων μας σε όλους τους αγώνες της πατρίδας μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία πρέπει να είναι ο φωτεινός φάρος που θα φωτίσει τον δύσκολο δρόμο της απελευθέρωσης και της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες.

Ανέφερε εξάλλου ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στην προσπάθεια για δίκαιη λύση και στην αποκατάσταση της ιστορικής μας συνέχειας στη γη των προγόνων μας.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι σήμερα, που η βαριά σκιά του πολέμου και της προσφυγιάς πλανιέται ξανά πάνω από την ευρύτερη γειτονιά μας, η τιμή στις θυσίες των δικών μας ηρώων δεν αποτελούν απλώς υπενθύμιση των κατορθωμάτων τους, αλλά και ανάταση του δικού μας αγωνιστικού φρονήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.